ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ
Επειδή μπήκαμε βασικά σε φθινοπωρινή / χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα (μερικές εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα), θυμήθηκα ένα γλυκό που ταιριάζει καλά (και μου αρέσει πάρα πολύ!), το γερμανικό DONAUWELLEN, που σημαίνει ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ.
(για ένα ταψί 40 x 30 εκ., αν είναι στρογγυλό ταψί πιστεύω 30 – 32 εκ. διάμετρο είναι κατάλληλο)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
700 γρ βύσσινα (από κομπόστα, καλά στραγγισμένα)
375 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη με βούτυρο)
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
3 κουτ. γλ. μπέικιν
20 γρ κακάο
1 κουτ. σούπας γάλα (ή ρούμι / μπράντι)
βανίλια και λίγο αλάτι
προαιρετικά ξύσμα από λεμόνι / πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ*
1 φακελάκι κρέμα βανίλια (Άνθος Αραβοσίτου)
100 γρ ζάχαρη
500 ml γάλα
250 γρ βούτυρο (μαλακό)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΑΣΟ
200 γρ κουβερτούρα μάυρη
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο, 170 βαθμούς).
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει κρεμόδης. Προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια και αλάτι και αφρατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν και προσθέτουμε στο μίγμα σε δυο δόσεις. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Το υπόλοιπο 1/3 το ανακατεύουμε με το κακάο και το γάλα (ή το ποτό) και το απλώνουμε πάνω στην άσπρη ζύμη. Τέλος απλώνουμε ομοιόμορφα τα κεράσια πάνω στη ζύμη κακάο και με ένα κουτάλι τα πατάμε λίγο.
Ψήνουμε το γλυκό στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ φτιάχνουμε με τα υλικά μια κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά στην κρέμα και ανακατεύουμε προσεχτικά να ενσωματωθεί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό και το βάζουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ λιώνουμε προσεχτικά την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί (το νερό να έχει χαμηλή θερμοκρασία). Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ειδικό εργαλείο (ή με ένα πιρούνι) την επιφάνεια του γλάσου ώστε να θυμίζει κύματα.
*ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, προτείνω για εναλλακτική, αντί για βούτυρο να βάλουμε ένα κουτάκι MORFAT Cream που θα χτυπήσουμε να γίνει αφράτη κρέμα και προσθέτουμε στη κρέμα βανίλιας που προετοιμάσαμε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε αντί για βούτυρο και ένα κυπελάκι στραγγιστό γιαούρτι (για μια κάπως πιο light κρέμα).
Να προσθέσω: αν δεν μας αρέσουν ή αν δεν έχουμε βύσσινα, εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ροδάκινα . Τα βύσσινα είναι λίγο καλύτερα επειδή έχουν μια οξύτητα που ταριάζει στο γλυκό αλλά και με ροδάκινα είναι νόστιμο.
(για ένα ταψί 40 x 30 εκ., αν είναι στρογγυλό ταψί πιστεύω 30 – 32 εκ. διάμετρο είναι κατάλληλο)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
700 γρ βύσσινα (από κομπόστα, καλά στραγγισμένα)
375 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη με βούτυρο)
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
3 κουτ. γλ. μπέικιν
20 γρ κακάο
1 κουτ. σούπας γάλα (ή ρούμι / μπράντι)
βανίλια και λίγο αλάτι
προαιρετικά ξύσμα από λεμόνι / πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ*
1 φακελάκι κρέμα βανίλια (Άνθος Αραβοσίτου)
100 γρ ζάχαρη
500 ml γάλα
250 γρ βούτυρο (μαλακό)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΑΣΟ
200 γρ κουβερτούρα μάυρη
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο, 170 βαθμούς).
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει κρεμόδης. Προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια και αλάτι και αφρατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν και προσθέτουμε στο μίγμα σε δυο δόσεις. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Το υπόλοιπο 1/3 το ανακατεύουμε με το κακάο και το γάλα (ή το ποτό) και το απλώνουμε πάνω στην άσπρη ζύμη. Τέλος απλώνουμε ομοιόμορφα τα κεράσια πάνω στη ζύμη κακάο και με ένα κουτάλι τα πατάμε λίγο.
Ψήνουμε το γλυκό στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ φτιάχνουμε με τα υλικά μια κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά στην κρέμα και ανακατεύουμε προσεχτικά να ενσωματωθεί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό και το βάζουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ λιώνουμε προσεχτικά την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί (το νερό να έχει χαμηλή θερμοκρασία). Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ειδικό εργαλείο (ή με ένα πιρούνι) την επιφάνεια του γλάσου ώστε να θυμίζει κύματα.
*ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, προτείνω για εναλλακτική, αντί για βούτυρο να βάλουμε ένα κουτάκι MORFAT Cream που θα χτυπήσουμε να γίνει αφράτη κρέμα και προσθέτουμε στη κρέμα βανίλιας που προετοιμάσαμε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε αντί για βούτυρο και ένα κυπελάκι στραγγιστό γιαούρτι (για μια κάπως πιο light κρέμα).
Να προσθέσω: αν δεν μας αρέσουν ή αν δεν έχουμε βύσσινα, εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ροδάκινα . Τα βύσσινα είναι λίγο καλύτερα επειδή έχουν μια οξύτητα που ταριάζει στο γλυκό αλλά και με ροδάκινα είναι νόστιμο.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp