TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ

Πήγαινε κάτω

ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ Empty ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Πεμ 6 Νοε - 21:31

Επειδή μπήκαμε βασικά σε φθινοπωρινή / χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα (μερικές εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα), θυμήθηκα ένα γλυκό που ταιριάζει καλά (και μου αρέσει πάρα πολύ!), το γερμανικό DONAUWELLEN, που σημαίνει ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ.

(για ένα ταψί 40 x 30 εκ., αν είναι στρογγυλό ταψί πιστεύω 30 – 32 εκ. διάμετρο είναι κατάλληλο)

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

700 γρ βύσσινα (από κομπόστα, καλά στραγγισμένα)
375 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη με βούτυρο)
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
3 κουτ. γλ. μπέικιν
20 γρ κακάο
1 κουτ. σούπας γάλα (ή ρούμι / μπράντι)
βανίλια και λίγο αλάτι
προαιρετικά ξύσμα από λεμόνι / πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ*

1 φακελάκι κρέμα βανίλια (Άνθος Αραβοσίτου)
100 γρ ζάχαρη
500 ml γάλα
250 γρ βούτυρο (μαλακό)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΑΣΟ

200 γρ κουβερτούρα μάυρη
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο, 170 βαθμούς).

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει κρεμόδης. Προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια και αλάτι και αφρατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν και προσθέτουμε στο μίγμα σε δυο δόσεις. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Το υπόλοιπο 1/3 το ανακατεύουμε με το κακάο και το γάλα (ή το ποτό) και το απλώνουμε πάνω στην άσπρη ζύμη. Τέλος απλώνουμε ομοιόμορφα τα κεράσια πάνω στη ζύμη κακάο και με ένα κουτάλι τα πατάμε λίγο.

Ψήνουμε το γλυκό στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Έπειτα αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ φτιάχνουμε με τα υλικά μια κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά στην κρέμα και ανακατεύουμε προσεχτικά να ενσωματωθεί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό και το βάζουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ λιώνουμε προσεχτικά την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί (το νερό να έχει χαμηλή θερμοκρασία). Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ειδικό εργαλείο (ή με ένα πιρούνι) την επιφάνεια του γλάσου ώστε να θυμίζει κύματα.

*ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, προτείνω για εναλλακτική, αντί για βούτυρο να βάλουμε ένα κουτάκι MORFAT Cream που θα χτυπήσουμε να γίνει αφράτη κρέμα και προσθέτουμε στη κρέμα βανίλιας που προετοιμάσαμε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε αντί για βούτυρο και ένα κυπελάκι στραγγιστό γιαούρτι (για μια κάπως πιο light κρέμα).

Να προσθέσω: αν δεν μας αρέσουν ή αν δεν έχουμε βύσσινα, εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ροδάκινα . Τα βύσσινα είναι λίγο καλύτερα επειδή έχουν μια οξύτητα που ταριάζει στο γλυκό αλλά και με ροδάκινα είναι νόστιμο.


ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ 10432129_712776455467182_8534192164655263374_n
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης