Πίτα με γέμιση μπανάνας
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Πίτα με γέμιση μπανάνας
Πίτα με γέμιση μπανάνας
Υλικά
Για 8-10 άτομα:
Για την Κρέμα:
50 γραμμάρια ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
20 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια κορν φλάουρ
300 ml γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το Παντεσπάνι:
5 μεγάλα αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
95 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας γάλα
28 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/8 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
Για την επικάλυψη:
120 γραμμάρια κουβερτούρα
120 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού ανάλατο βούτυρο
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές στρόγγυλες φέτες
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τα τρία από τα 5 αυγά, βάζοντας τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο, προσθέτοντας στους κρόκους και τα υπόλοιπα 2 αυγά (ολόκληρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα εκτός ψυγείου.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μικρό κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τους κρόκους (και τα δύο ολόκληρα αυγά) μαζί με 75 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ.), σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπούμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλο μπολ χτυπούμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης και χτυπούμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι προσεχτικά με ελαφρές κινήσεις.
Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση και χρησιμοποιώντας δύο φόρμες (23 εκ.) - τις οποίες έχουμε πρώτα βουτυρώσει και έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο - ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ατσάλινο μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, και με σύρμα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε πρώτα ζεστάνει.
Βάζουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Για την επικάλυψη:
Σε μπολ, βάζουμε τη κουβερτούρα, αφού τη κόψουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο. Μόλις κοχλάσουν, περιχύνουμε τη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και μετά προσεχτικά ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και απαλή.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος, τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας, απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και τέλος περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 8-10 άτομα:
Για την Κρέμα:
50 γραμμάρια ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
20 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια κορν φλάουρ
300 ml γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το Παντεσπάνι:
5 μεγάλα αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
95 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας γάλα
28 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/8 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
Για την επικάλυψη:
120 γραμμάρια κουβερτούρα
120 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού ανάλατο βούτυρο
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές στρόγγυλες φέτες
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τα τρία από τα 5 αυγά, βάζοντας τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο, προσθέτοντας στους κρόκους και τα υπόλοιπα 2 αυγά (ολόκληρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα εκτός ψυγείου.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μικρό κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τους κρόκους (και τα δύο ολόκληρα αυγά) μαζί με 75 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ.), σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπούμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλο μπολ χτυπούμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης και χτυπούμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι προσεχτικά με ελαφρές κινήσεις.
Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση και χρησιμοποιώντας δύο φόρμες (23 εκ.) - τις οποίες έχουμε πρώτα βουτυρώσει και έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο - ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ατσάλινο μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, και με σύρμα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε πρώτα ζεστάνει.
Βάζουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Για την επικάλυψη:
Σε μπολ, βάζουμε τη κουβερτούρα, αφού τη κόψουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο. Μόλις κοχλάσουν, περιχύνουμε τη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και μετά προσεχτικά ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και απαλή.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος, τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας, απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και τέλος περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp