TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Εκλέρ με γέμιση φουντούκι

Πήγαινε κάτω

Εκλέρ με γέμιση φουντούκι Empty Εκλέρ με γέμιση φουντούκι

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 18 Φεβ - 23:02

Εκλέρ με γέμιση φουντούκι

Εκλέρ με γέμιση φουντούκι %20%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85

Υλικά

Για 4-6 άτομα:



150 γρ. αλεύρι Νο. 2 (1 + ¼ κούπες του τσαγιού)
200 ml νερό (1 + ¼ κούπες του τσαγιού)
5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού)
10 γρ. ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας)
80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού)

4 τεμ αυγά, 150 γρ. κουβερτούρα (1 + ¼ κούπες του τσαγιού)


Υλικά για την κρέμα 100 γρ. αλεύρι Νο. 2 (3/4 κούπας του τσαγιού) ½ λίτρο γάλα πλήρες (2 + ¾ κούπες του τσαγιού)
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κούπα του τσαγιού)
5 τεμ αυγά
1 βανίλια, 60 γρ. κρέμα φουντουκιού / νουτέλα (1/2 κούπας του τσαγιού)





Εκτέλεση

Πεντανόστιμα εκλέρ μια εύκολη για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!



Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ρευστή όχι καυτή.

Για την κρέμα: 
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα φουντουκιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.


Για την ζύμη εκλέρ: 
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα καλά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ανοξείδωτο σκεύος μέχρι να κρυώσει.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και σε ταψί κόβουμε εκλέρ μήκους 6 εκ και πλάτους 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα φουντουκιού και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με την ρευστή κουβερτούρα. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε τα εκλέρ στη συντήρηση.





Καλή σας Όρεξη!




Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Εκλέρ με γέμιση φουντούκι 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης