TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κουραμπιέδες παραδοσιακοί

Πήγαινε κάτω

Κουραμπιέδες παραδοσιακοί Empty Κουραμπιέδες παραδοσιακοί

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Κυρ 19 Φεβ - 19:50

Κουραμπιέδες παραδοσιακοί

Κουραμπιέδες παραδοσιακοί DSC09102

Υλικά

4 ποτήρια βούτυρο γάλακτος κατά προτίμηση ανάμεικτο πρόβειο και γίδινο
2 κρόκοι αυγών
12 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 ποτήρι του κρασιού νερό με διαλυμμένο μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 πακέτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γραμμάρια αμύγδαλα όπως προτιμάτε ή ξεφλουδισμένα ή με τη φλούδα τους
2-2 ½ κιλά ζάχαρη άχνη

Αντί για βούτυρο, μπορείτε να βάλετε 2 ποτήρια του νερού καλής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο.

Υλικά για 4 κιλά κουραμπιέδες.



Εκτέλεση

Λαχταριστοί κουραμπιέδες είτε με βούτυρο είτε με ελαιόλαδο...


Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει μια πολύ αφράτη και άσπρη κρέμα.(για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να χτυπάμε για 20 με 30 λεπτά).

Προσθέτουμε την αμμωνία και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ ώστε να είναι μέτρια και ρίχνουμε σταδιακά και σιγά-σιγά το 1 κιλό αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ( τα οποία τα έχουμε ψήσει για 5 λεπτά σε μέτριο φούρνο και τα έχουμε χοντροκόψει στο μούλτι) συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάμε το χτύπημα.

Ελέγχουμε αν έχει σχηματιστεί μια κολλώδης μαλακή ζύμη που να πλάθεται, εάν όχι, προσθέτουμε σιγά-σιγά επιπλέον αλεύρι μέχρι να γίνει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα τα ταψιά του φούρνου.

Κόβουμε με τα χέρια μας ποσότητα ζύμης και πλάθουμε τους κουραμπιέδες δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε είτε στρογγυλούς είτε μισοφέγγαρα.

Μπορούμε επίσης να τους δώσουμε σχήμα χρησιμοποιώντας κουπ με χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες και τους μοιράζουμε σε τέσσερεις λαμαρίνες-ταψιά φούρνου.

Βάζουμε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφού βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.






Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κουραμπιέδες παραδοσιακοί 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης