Μελομακάρονα
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Μελομακάρονα
Μελομακάρονα
Υλικά
για τα μελομακάρονα:
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κιλό λάδι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 λεμόνι(θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 κιλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι του νερού μέλι
1/4 του κιλού καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι
Υλικά για 3-4 κιλά μελομακάρονα
Εκτέλεση
Η παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα...
Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το νερό που έχει μέσα την αμμωνία, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιών, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του,τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο στον κάδο του μίξερ, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αφού κοσκινίσουμε καλά το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ώστε να μην έχουν σβόλους, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, τα ανακατεύυμε πολύ ελαφρά κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
Για να φτιάξουμε το μελομακάρονο, παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε με ένα κουτάλι της σούπας στο μέγεθος που θέλουμε(προσοχή όχι μεγαλύτερο απο 5 εκατοστά γιατί δεν θα ψηθεί σωστά).
Δημιουργούμε μια ελαφρά κοιλότητα απ' την κάτω πλευρά του μελομακάρονου με το δάχτυλο,η οποία θα μας βοηθήσει μετά το ψήσιμο, γιατί θα τραβήξει καλύτερα το σιρόπι.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί φούρνου και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Με αυτά τα υλιικά θα βγούν 4 ταψιά μελομακάρονα.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Ξαφρίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 ώστε να διατηρηθεί το σιρόπι ζεστό.
Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα είναι όταν βγουν τα μελομακαρόνα από το φούρνο ζεστά, να τα βουτήξουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι.
Πρέπει να μείνουν μέσα στο σιρόπι 2-3 λεπτά για να μη βγουν ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ μαλακά.
Βάζουμε τα μελομακάρονα κατά σειρές μέσα στο σιρόπι.
Προσέχουμε όταν τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι να είναι όλα καλυμμένα από αυτό.
Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε από το σιρόπι και όπως τα σηκώνουμε τα αφήνουμε λίγο σηκωμένα για να στραγγίξουν μέσα στην κατσαρόλα.
Τα τοπθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
για τα μελομακάρονα:
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κιλό λάδι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 λεμόνι(θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 κιλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι του νερού μέλι
1/4 του κιλού καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι
Υλικά για 3-4 κιλά μελομακάρονα
Εκτέλεση
Η παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα...
Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το νερό που έχει μέσα την αμμωνία, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιών, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του,τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο στον κάδο του μίξερ, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αφού κοσκινίσουμε καλά το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ώστε να μην έχουν σβόλους, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, τα ανακατεύυμε πολύ ελαφρά κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
Για να φτιάξουμε το μελομακάρονο, παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε με ένα κουτάλι της σούπας στο μέγεθος που θέλουμε(προσοχή όχι μεγαλύτερο απο 5 εκατοστά γιατί δεν θα ψηθεί σωστά).
Δημιουργούμε μια ελαφρά κοιλότητα απ' την κάτω πλευρά του μελομακάρονου με το δάχτυλο,η οποία θα μας βοηθήσει μετά το ψήσιμο, γιατί θα τραβήξει καλύτερα το σιρόπι.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί φούρνου και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Με αυτά τα υλιικά θα βγούν 4 ταψιά μελομακάρονα.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Ξαφρίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 ώστε να διατηρηθεί το σιρόπι ζεστό.
Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα είναι όταν βγουν τα μελομακαρόνα από το φούρνο ζεστά, να τα βουτήξουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι.
Πρέπει να μείνουν μέσα στο σιρόπι 2-3 λεπτά για να μη βγουν ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ μαλακά.
Βάζουμε τα μελομακάρονα κατά σειρές μέσα στο σιρόπι.
Προσέχουμε όταν τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι να είναι όλα καλυμμένα από αυτό.
Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε από το σιρόπι και όπως τα σηκώνουμε τα αφήνουμε λίγο σηκωμένα για να στραγγίξουν μέσα στην κατσαρόλα.
Τα τοπθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp