TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Πελτές ψημένου σκόρδου

Πήγαινε κάτω

Πελτές ψημένου σκόρδου Empty Πελτές ψημένου σκόρδου

Δημοσίευση από * * * Xrysa * * * Τρι 21 Φεβ - 22:31

Πελτές ψημένου σκόρδου


Πελτές ψημένου σκόρδου ParsleyPesto


Υλικά



Για περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
5 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
(προαιρετικά)



Εκτέλεση


Χωρίζουμε τα κεφάλια σκόρδου στις σκελίδες τους και τις ξεφλουδίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε τα σκόρδα στο αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε. Βάζουμε το τυλιγμένο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα σκόρδα για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε πιέζοντας το αλουμινόχαρτο με το δάχτυλό μας).
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ψημένα σκόρδα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τον πελτέ σε ένα βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται για 2-3 μήνες.




Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά





Πηγή: sidagi.gr
* * * Xrysa * * *
* * * Xrysa * * *
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Agrinio
Ηλικία Ηλικία : 42
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 3081
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 143
Browser Browser : Πελτές ψημένου σκόρδου 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης