TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Υπογονιμότητα; Σκεφθείτε εναλλακτικά

Πήγαινε κάτω

Υπογονιμότητα; Σκεφθείτε εναλλακτικά Empty Υπογονιμότητα; Σκεφθείτε εναλλακτικά

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Κυρ 26 Φεβ - 13:30

Υπογονιμότητα; Σκεφθείτε εναλλακτικά

Ο βελονισμός εφαρμόζεται ως συμπληρωματική θεραπεία στο εξωτερικό

Το φαινόμενο δεν ήταν συχνό στο παρελθόν. Η «μη αιτιολογημένη» αδυναμία σύλληψης είναι μοντέρνο πρόβλημα. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες που χαίρουν άκρας υγείας, με συντρόφους που επίσης δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες τεκνοποίησης, δυσκολεύονται να γνωρίσουν την εμπειρία της εγκυμοσύνης. Όταν η συμβατική επιστήμη αποδίδει το πρόβλημα σε παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με το δικό της πεδίο, υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας. Βασικός στόχος, άλλωστε, κάθε εναλλακτικής θεραπείας είναι η ανάκτησης της χαμένης ισορροπίας του οργανισμού. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι θεραπείες αυτές θεωρούνται βοηθητικές και σε περιπτώσεις υπογονιμότητας (με συμπτώματα όπως η έλλειψη ωορρηξίας, οι διαταραχές στον έμμηνο κύκλο, η μείωση της ποσότητας ή της ποιότητας του σπέρματος), τόσο της γυναίκας όσο και του άνδρα.

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ακόμη και αν τα προβλήματα της υπογονιμότητας οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές, όπως η διαταραχή του κύκλου. Δρα μάλιστα παράλληλα με τυχόν ορμονική υποστήριξη που λαμβάνει η γυναίκα. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός χορηγεί ένα «ιδιοσυγκρασιακό» φάρμακο, δηλαδή εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία της γυναίκας, για να ρυθμίσει τη λειτουργία του οργανισμού. Ειδικά στις «μη αιτιολογημένες» περιπτώσεις υπογονιμότητας, το ιδιοσυγκρασιακό ομοιοπαθητικό φάρμακο – διαφορετικό για κάθε γυναίκα – φαίνεται ότι έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Υπάρχουν, βεβαίως, και άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα που ενδείκνυνται για τα προβλήματα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος : η sepia και το natrum muriaticum.

Για τους άνδρες, τα μαντάτα δεν είναι καλά. Το σπέρμα δείχνει να επηρεάζεται περισσότερο από εξωγενείς παράγοντες – όπως βαρέα μέταλλα και χημικές ουσίες-, και η κατάσταση δεν είναι πάντα αντιστρέψιμη. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα χορηγήσει το κατάλληλο φάρμακο, ωστόσο το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι τόσο υψηλό όσο στις γυναίκες.

Η όποια επιτυχία ή αποτυχία κρίνεται αφότου συμπληρωθεί (τουλάχιστον) ένα εξάμηνο θεραπείας.

Βελονισμός
Θεωρείται αποδεδειγμένα ευεργετικός στην ενίσχυση της γονιμότητας (εκτός και αν υπάρχει σοβαρή ανατομική ανωμαλία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων). Διόλου τυχαία, εφαρμόζεται ως συμπληρωματική θεραπεία σε αρκετά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης του εξωτερικού.

Ο βελονισμός ενισχύει τη γονιμότητα του άνδρα και της γυναίκας, εξισορροπώντας τη ροή ενέργειας του γεννητικού συστήματος καθώς και την «επικοινωνία» του συστήματος αυτού με τα υπόλοιπα, όπως το ενδοκρινικό και το νευρικό.

Η ενέργεια στη γεννητική περιοχή μπορεί να έχει «λιμνάσει», π.χ. λόγω φλεγμονών ή διογκωμένων φλεβών που προκαλούν κακή αιμάτωση. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι ανεπαρκής, εξαιτίας του στρες, των ορμονικών διαταραχών, ή τυχόν διατροφικών ελλείψεων.

Ο βελονισμός «ξεμπλοκάρει» τη ροή της ενέργειας μέσω της διέγερσης των κατάλληλων σημείων της γεννητικής περιοχής, κυρίως μεταξύ αφαλού και γεννητικών οργάνων, και στους γλουτούς, καθώς και άλλων σημείων, π.χ. στο κεφάλι, στα χέρια, στις γάμπες.

Συνήθως απαιτείται ένας κύκλος 10-12 συνεδριών έως ότου εμφανισθούν τα πρώτα σημάδια θεραπείας. Από τα συνηθέστερα, είναι τα εξής : εντονότερο αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, διέγερση της ερωτικής επιθυμίας, βελτίωση τυχόν διαταραχών της περιόδου.

Τα βότανα

Συγκεκριμένα βότανα φαίνεται ότι επιδρούν ευεργετικά στην αναπαραγωγική ικανότητα, ιδίως των γυναικών. Δεν πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται αλόγιστα, καθώς και αυτά έχουν τις παρενέργειες τους. Συμβουλευθείτε τον εναλλακτικό ιατρό σας, προτού αρχίσετε τη θεραπεία. Αυτός θα σας δώσει οδηγίες για το σε ποια μορφή πρέπει να τα λαμβάνετε (αποξηραμένα ή σε μορφή κάψουλας), με ποιά δοσολογία και για πόσο χρονικό διάστημα.

Χαμαιλείριο το ωχρό (false unicorn): τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για τη γυναικεία υπογονιμότητα και τη στυτική δυσλειτουργία.

Τζινσένγκ: τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα.

Κόκκινο τριφύλλι (red clover) : τονώνει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανεπάρκεια οιστρογόνων.

Λυγαριά (vitex ή agnus-castus): τονώνει τη λειτουργία της υπόφυσης και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Σερενόα η πριονωτή (saw palmetto) : τονώνει και δυναμώνει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας της ερωτικής πράξης. Ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα, είναι γαλακταγωγό.

Cimicifuga Racemosa (black cohosh ή κορίανδρος ο βοτρυοειδής): εξομαλύνει τις ανωμαλίες του γυναικείου κύκλου, είναι αντισπασμωδικό.

Βιβούρνο το ερπόφυλλο (black haw) : περιορίζει την πιθανότητα αποβολής, ενδείκνυται για τους πόνους της περιόδου.

Κινεζική αγγελική (angelica sinensis) : ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες, απαλύνει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Η σημασία της διατροφής
Άνδρες και γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα με την κατάλληλη διατροφή. Οι ουσίες που σχετίζονται με την ενίσχυση της γονιμότητας είναι οι εξής:

οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ειδικά η Β6 φαίνεται ότι ενισχύει τη γυναικεία αναπαραγωγική ικανότητα. Αντιστοίχως, για τους άνδρες προτείνεται η Β12, που αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος. Καλό είναι να γίνεται συνδυασμός των βιταμινών αυτών με φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σε βιταμίνη Β6 οι πατάτες, το κρέας και τα όσπρια, ενώ σε βιταμίνη Β12 τα χτένια, το συκώτι αρνιού, το χταπόδι και οι σουπιές.

Ο ψευδάργυρος. Η ανεπάρκειά του μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση χρωμοσωματικών αλλαγών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της ποσότητας του ψευδαργύρου συνδέεται με τη μείωση της ποσότητας του σπέρματος. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα στρείδια, το ταχίνι, ο πασατέμπος, το σουσάμι και το μοσχαρίσιο συκώτι.

Το σελήνιο. Είναι αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τη βλαπτική επίδραση των ελευθέρων ριζών. Όταν βρίσκεται σε επάρκεια, ενισχύει το σπέρμα. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι ο παστός μπακαλιάρος και το συκώτι γαλοπούλας και κοτόπουλου.

Η βιταμίνη Ε, επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, θεωρείται ενισχυτική της γονιμότητας ανδρών και γυναικών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι το λάδι από φύτρα σιταριού, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Η βιταμίνη C. Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και ενισχύει την κινητικότητά του. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, η κόκκινη πιπεριά και η λιαστή ντομάτα.

iator.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Υπογονιμότητα; Σκεφθείτε εναλλακτικά 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης