TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κρεατόπιτα

Πήγαινε κάτω

Κρεατόπιτα Empty Κρεατόπιτα

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Κυρ 26 Φεβ - 23:34

Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα Vegan_Meat_Pie_01_Pengo

Υλικά

600 γραμμάρια ζύμη για χωριάτικο φύλλο
650 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
λίγη κανέλα
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι ζεστό γάλα
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο κασέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια.


Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να ψηθεί καλά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί.


Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, τη δάφνη και λίγη κανέλα.

Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά και να μείνει μόνο το λάδι στο τηγάνι.
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.


Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ της πίτας, αρχικά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κασέρι και δύο αυγά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιγενές.Τέλος ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα που συνιστά τη μπεσαμέλ, τον καβουρδισμένο κιμά και τον ανακατεύουμε.


Για να φτιάξουμε τα φύλλα της πίτας, παίρνουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τη μια λίγο μικρότερη από την άλλη. Ανοίγουμε τη μεγάλη μπάλα σε μια λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο νισεστέ.


Τοποθετούμε το φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί και φροντίζουμε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.


Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και την ισιώνουμε με ένα πηρούνι.Γυρίζουμε τα περισεύματα του φύλλου προς τα μέσα ώστε να ακουμπήσουν πάνω στη γέμιση.Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο σε μέγεθος τέτοιο που να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.


Το φτιάχνουμε γύρω-γύρω και χαράσουμε την κρεατόπιτά μας σε μερίδες με μαχαίρι.Λαδώνουμε το πάνω φύλλο.


Η κρεατόπιτα ψήνεται στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.






Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κρεατόπιτα 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης