Καφές καπουτσίνο
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ροφήματα
Σελίδα 1 από 1
Καφές καπουτσίνο
Καφές καπουτσίνο
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη
1 φλιτζάνι για καφέ καπουτσίνο
Το εξάρτημα αφρίσματος του γάλακτος που διαθέτει η καφετιέρα σας
Καφετιέρα μηχανή εσπρέσσο
1 ή 2 δόσεις αλεσμένου καφέ εσπρέσσο
100 ml φρέσκο κρύο γάλα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Βάζετε στη μηχανή του εσπρέσσο όσο νερό χρειάζεται για να φτιάξετε μία ή δύο δόσεις εσπρέσσο και μισό φλιτζανάκι ακόμα που θα χρειαστεί για την παρασκευή αφρού.
Προθερμάνετε την καφετιέρα. Πατήστε το κουμπί που ανάβει το βραστήρα της καφετιέρας σας και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη
Ρίχνετε μία ή δόσεις καφέ εσπρέσσο στο φίλτρο και τοποθετήστε το στο ειδικό εξάρτημα στη θήκη του φίλτρου. Εφαρμόστε και περιστρέψτε το εξάρτημα στην κεφαλή φιλτραρίσματος της καφετιέρας σας
Τοποθετήστε το φλιτζάνι του καφέ στη θέση του κάτω από την κεφαλή φιλτραρίσματος και πατήστε το κουμπί που ενεργοποιεί την αντλία νερού. Μόλις σχηματιστεί το καϊμάκι και παρασκευαστεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, κλείστε την αντλία
Πατήστε το διακόπτη που παράγει τον ατμό στη μηχανή του εσπρέσσο και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη που δείχνει ότι ο ατμός είναι έτοιμος
Εφαρμόστε στο ακροφύσιο του ατμού το ειδικό εξάρτημα αφρίσματος που διαθέτει η καφετιέρα σας. Ανοίξτε το διακόπτη του ατμού και βεβαιωθείτε ότι ο ατμός βγαίνει από το ακροφύσιο. Κλείστε ξανά το διακόπτη
Ρίξτε στο κρύο φλιτζάνι το κρύο γάλα και τοποθετήστε το κάτω από το ακροφύσιο της καφετιέρας. Ο σωλήνας δεν πρέπει να ακουμπά στον πάτο του φλιτζανιού ώστε να περνάει ελεύθερα ο ατμός. Κρατήστε το φλιτζάνι από το χερούλι για να μην καείτε όταν αρχίσει να ζεσταίνεται από τον ατμό
Ανοίξτε τον ατμό για 10 με 20 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον μόλις σχηματιστεί παχύς αφρός πάνω από το γάλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει, αλλά να φτάσει μέχρι τους 70-80 βαθμούς C διαφορετικά ο αφρός δε θα γίνει καλός και θα αλλοιωθεί η γεύση του
Αδειάστε σιγά-σιγά κάνοντας κυκλικές κινήσεις ή με ένα κουτάλι τον αφρό στο φλυτζάνι με τον εσπρέσσο.
Προσθέστε στη συνέχεια ζεστό γάλα που έχει μείνει στο κάτω μέρος του φλιτζανιού.
Η αναλογία για τον τέλειο καπουτσίνο είναι 1/3 εσπρέσσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
Συνοδέψτε το καφεδάκι σας με...Ρευστό κέικ σοκολάτας!!
Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη
1 φλιτζάνι για καφέ καπουτσίνο
Το εξάρτημα αφρίσματος του γάλακτος που διαθέτει η καφετιέρα σας
Καφετιέρα μηχανή εσπρέσσο
1 ή 2 δόσεις αλεσμένου καφέ εσπρέσσο
100 ml φρέσκο κρύο γάλα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Βάζετε στη μηχανή του εσπρέσσο όσο νερό χρειάζεται για να φτιάξετε μία ή δύο δόσεις εσπρέσσο και μισό φλιτζανάκι ακόμα που θα χρειαστεί για την παρασκευή αφρού.
Προθερμάνετε την καφετιέρα. Πατήστε το κουμπί που ανάβει το βραστήρα της καφετιέρας σας και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη
Ρίχνετε μία ή δόσεις καφέ εσπρέσσο στο φίλτρο και τοποθετήστε το στο ειδικό εξάρτημα στη θήκη του φίλτρου. Εφαρμόστε και περιστρέψτε το εξάρτημα στην κεφαλή φιλτραρίσματος της καφετιέρας σας
Τοποθετήστε το φλιτζάνι του καφέ στη θέση του κάτω από την κεφαλή φιλτραρίσματος και πατήστε το κουμπί που ενεργοποιεί την αντλία νερού. Μόλις σχηματιστεί το καϊμάκι και παρασκευαστεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, κλείστε την αντλία
Πατήστε το διακόπτη που παράγει τον ατμό στη μηχανή του εσπρέσσο και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη που δείχνει ότι ο ατμός είναι έτοιμος
Εφαρμόστε στο ακροφύσιο του ατμού το ειδικό εξάρτημα αφρίσματος που διαθέτει η καφετιέρα σας. Ανοίξτε το διακόπτη του ατμού και βεβαιωθείτε ότι ο ατμός βγαίνει από το ακροφύσιο. Κλείστε ξανά το διακόπτη
Ρίξτε στο κρύο φλιτζάνι το κρύο γάλα και τοποθετήστε το κάτω από το ακροφύσιο της καφετιέρας. Ο σωλήνας δεν πρέπει να ακουμπά στον πάτο του φλιτζανιού ώστε να περνάει ελεύθερα ο ατμός. Κρατήστε το φλιτζάνι από το χερούλι για να μην καείτε όταν αρχίσει να ζεσταίνεται από τον ατμό
Ανοίξτε τον ατμό για 10 με 20 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον μόλις σχηματιστεί παχύς αφρός πάνω από το γάλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει, αλλά να φτάσει μέχρι τους 70-80 βαθμούς C διαφορετικά ο αφρός δε θα γίνει καλός και θα αλλοιωθεί η γεύση του
Αδειάστε σιγά-σιγά κάνοντας κυκλικές κινήσεις ή με ένα κουτάλι τον αφρό στο φλυτζάνι με τον εσπρέσσο.
Προσθέστε στη συνέχεια ζεστό γάλα που έχει μείνει στο κάτω μέρος του φλιτζανιού.
Η αναλογία για τον τέλειο καπουτσίνο είναι 1/3 εσπρέσσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
Συνοδέψτε το καφεδάκι σας με...Ρευστό κέικ σοκολάτας!!
Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» Ο καφές αλλιώς…
» Καφές φίλτρου με ρούμι
» Ζεστός καφές με σοκολάτα
» Καφές με λευκή σοκολάτα
» Καφές με Βανίλια και Κρέμα
» Καφές φίλτρου με ρούμι
» Ζεστός καφές με σοκολάτα
» Καφές με λευκή σοκολάτα
» Καφές με Βανίλια και Κρέμα
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ροφήματα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp