TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

σπιτικο φυλλο για οποιαδηποτε πιτα

Πήγαινε κάτω

σπιτικο φυλλο για οποιαδηποτε πιτα Empty σπιτικο φυλλο για οποιαδηποτε πιτα

Δημοσίευση από elisabeth1 Κυρ 25 Δεκ - 18:25

υλικα για μεγαλο ταψι φουρνου:
1 αλευρι
3/4 βουτηρο (βηταμ)
λιγο αλατι
1 φλυτσανακι (του ελληνικου καφε) λαδι
1. 1/2 ποτηρι νερο
παρασκευη:
ριχνεται το νερο σε ενα μπολ προσθετεται με αυτη τη σειρα ανακατευοντας το αλατι, το λαδι και οσο αλευρι παρει ωστε να γινει μια σταθερη ζυμη που να μην κολαει την κανεται 12 μπαλιτσες, μετα λιωνεται το βουτηρο. αλευρωνεται το τραπεζι και ανοιγεται σε φυλλα μια-μια τις μπαλιτσες στο μεγεθος περιππου 1 πιατου, καθε φυλλο που ανοιγεται το αλοιφεται με βουτηρο και προσθετεται το επομενο απο επανω του
προσοχη τα φυλλα μοιρασμενα σε εξαδα για να γινουν 2 φυλλα ενα για πανω και ενα για κατω και αλοιφεται και το τελευταιο με βουτηρο
εφοσον τελειωσεται με το ανοιγμα τα διπλωνεται, τα τυλιγεται σε διαφανη μεβρανη και τα βαζεται στο ψυγειο για μια ωρα
οταν ετοιμασεται την γεμιση παιρνεται το ενα φυλλο και το ανοιγεται οσο ειναι το ταψι σας, βαζεται την γεμιση και ανοιγεται το δευτερο και το βαζεται απο επανω, κοβεται σε κοματια την πιτα βαζεται μισο ποτηρι λαδι και την ψηνεται
Υγ: 1ον αν το ταψι δεν ειναι αντικολητικο το αλοιφεται με λαδι ή βαζεται αντικολητικο χαρτι ψησιματος
2ον αν εχει η γεμιση λαδι (πχ σπανακοπιτα) αλοιφεται απο επανω λιγοτερο για να γινει ελαφρια και οχι λυπαρη
3ον μπορειτε να βαλεται τα φυλλα στην καταψυξη και να τα χρησιμοποιησεται καποια αλλη μερα χωρις να χασουν τιποτα απλως πρεπει να ξεπαγωσουν καλα πριν τα ανοιξεται για ψησιμο
4ον μπορειται να κανεται την πιτα και αντι να την ψησεται να την βαλεται στον καταψηκτη και να την ψησεται αλλη μερα για αυτην την επιλογη καλυτερα να μη βαλεται απο επανω λαδι παρα μονο οταν ειναι ετοιμη για ψησιμο
5ον μπορειται να κανεται την μιση δοση για μικρη πιτα
το ψησιμο διαρκει 45 λεπτα σε φουρνο με αντιστασεις στους 180 βαθμους ή στον αερα στους 170 βαθμους
καλη επιτηχια!
elisabeth1
elisabeth1
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονικη
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 387
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 39

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης