TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Οι ιδιότητες του μελιού

Πήγαινε κάτω

Οι ιδιότητες του μελιού Empty Οι ιδιότητες του μελιού

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 10 Μαρ - 9:49

Οι ιδιότητες του μελιού

Μία γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ευρύτατα τελευταία, εναλλακτικά της ζάχαρης, είναι το μέλι. Εδώ και αρκετά χρόνια το μέλι χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική διάφορων λαών λόγω των διάφορων ιδιοτήτων που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς.To μέλι περιέχει τουλάχιστον 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες συνδέονται οργανικά με τέτοιον τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα να μην έχει καταφέρει να το φτιάξει τεχνητά, παρά τη γνωστή του σύνθεση.

Όσον αφορά στην θερμιδική του αξία, η 1 κ. σούπας μέλι περιέχει 64 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης 46. Οπότε ποιο είναι καλύτερο. Το μέλι ή η ζάχαρη;

Κάποιες ιδιότητες που έχουν αποδοθεί στο μέλι είναι οι ακόλουθες:

Αντιβακτηριακές: Πολλές μελέτες έχουν πιστοποιήσει την ιδιότητα διαφόρων τύπων μελιού να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη κάποιων βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ο ακριβής μηχανισμός μέσω του οποίου το μέλι επιδεικνύει την αντιβακτηριακή του δράση, δεν είναι πλήρως κατανοητός. Αρχικά, τα σάκχαρα του μελιού απομακρύνουν την υγρασία, που ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων. Επιπλέον, κάποια συστατικά του, όπως είναι η μέθυλογλυοξάλη στο μέλι μανούκα ή το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε άλλα, είναι γνωστά για την τοξική τους επίδραση στα βακτήρια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μίας μελέτης του 2011 από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τα οποία η αντιβακτηριακή δράση του μελιού μανούκα εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και μετά την εξουδετέρωση της μεθυλογλυοξάλης, γεγονός που υποδεικνύει πως υπάρχουν και άλλοι άγνωστοι παράγοντες στο μέλι με αντιβακτηριακή δράση.

Αντιοξειδωτικές: Το ωμό μη παστεριωμένο μέλι περιέχει διάφορα φυτοσυστατικά με πιστοποιημένες αντικαρκινικές ιδιότητες. Δυστυχώς, η παστερίωση του μελιού καταστρέφει αρκετά από αυτά. Μία μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Agricultural and Food Chemistry” έδειξε πως οι πιο σκουρόχρωμοι τύπου μελιού, όπως είναι το μανούκα, το μέλι ευκαλύπτου ή φαγόπυρου, συγκριτικά με τους πιο ανοικτόχρωμους.

Αντιβηχικές: Αν και δεν έχουν εξηγηθεί επιστημονικά, σε μία μελέτη του 2007 από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια όπου συγκρινόταν το μέλι από φαγόπυρο με το αντιβηχικό φάρμακο δεξτρομεθορφάνη, οι γονείς ανέφεραν πως το μέλι ήταν πιο αποτελεσματικό στην ανακούφιση του βήχα κατά τη διάρκεια της νύκτας σε παιδιά με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

iator.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Οι ιδιότητες του μελιού 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης