TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κοτόπιτα

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Κοτόπιτα     Empty Κοτόπιτα

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 17 Δεκ - 21:01

Κοτόπιτα

1 κότα
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
1 κουτί φύλλο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι


-Κόβετε την κότα σε κομμάτια

-Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια

-Αλατοπιπερώνετε

-Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας

-Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά

-Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα

-Ψιλοκόβετε σε κομματάκια

-Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό

-Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο

-Αλατοπιπερώνετε

-Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.

-Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε

-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα

-Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού

-Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο

-Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα

-Αλοίφετε με βούτυρο

-Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κοτόπιτα     41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κοτόπιτα     Empty κοτοπιτα αλα κρεμ

Δημοσίευση από elisabeth1 Κυρ 25 Δεκ - 18:42

υλικα για μεγαλο ταψι φουρνου:
1 κοτα χωρις κοκαλο αν βαριεσται να ξεκοκαλισεται παρτε 2 στηθη
150 γρ, μπεϊκον
250 γρ, φετα
1κοκκινη πιπερια
100 γρ. κασερι (γκουτα, ενταμ, εμενταλ, ή οτι αλλο θελουμε δεν παιζει ρολο οτι μας αρεσει)
1κρεμα γαλακτος μεγαλη ή 2 μικρες
2 κουταλιτσες βουτηρο
αλατι, πιπερι
παρασκευη:
βραζουμε την κοτα για 1/2 ωρα την βγαζουμε απο το νερο να στραγκιξει και την ψυλοκοβουμε
κοβουμε σε μικρα κοματακια το μπεϊκον και το βαζουμε μαζι με το βουτηρο στο τηγανι, προσθετουμε την κοτα και ανακατευουμε για πολυ λιγο ισα ισα να αρχιζουν να περνουν χρωμα μετα προσθετουμε την πιπερια, την κρεμα γαλακτος, κλεινουμε το ματι και προσθετουμε την φετα, μολις λιωσει λιγο βαζουμε λιγο (προσοχη πολυ λιγο) αλατι και πιπερι οσο θελουμε προσθετουμε και το κασερι και ειναι ετοιμη η γεμιση
παιρνουμε τα φυλλα οπως εχω εξηγησει στην συνταγη μου για φυλλα ή τα ετοιμα βαζουμε κατω στο ταψι τα μισα (αν ειναι ετοιμα διαβαστε τις οδηγειες), προσθετουμε την γεμιση και βαζουμε επανω το υπολοιπα, κοβουμε σε κοματακια προσθετουμε το λαδακι μας και την ψηνουμε
Υγ. αν διαλεξεται ετοιμα φυλλα διαβαστε τους βαθμους και την ωρα ψησιματος αλλιως δειτε την συνταγη μου παραπανω
καλη σας ορεξη
elisabeth1
elisabeth1
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονικη
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 387
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 39

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης