TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Η αυξημένη μικροαλβουμινουρία στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πήγαινε κάτω

Η αυξημένη μικροαλβουμινουρία στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Empty Η αυξημένη μικροαλβουμινουρία στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Τετ 14 Μαρ - 20:07

Η αυξημένη μικροαλβουμινουρία στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η αυξημένη έκκριση πρωτεϊνών από τους νεφρούς δηλώνει νεφρική βλάβη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να προλάβει τα χειρότερα. Η διάγνωση της βλάβης γίνεται με την μέτρηση της αλβουμίνης στα ούρα, μιας πρωτεΐνης που φυσιολογικά εκκρίνεται μέχρι 30 mg/day. Όταν η ποσότητα της αλβουμίνης στα ούρα είναι μεγαλύτερη μέχρι 300 mg/day, τότε λέμε ότι ο ασθενής έχει μικροαλβουμίνη στα ούρα. Ενώ όταν η ποσότητα της αλβουμίνης στα ούρα είναι >300 mg/day, λέμε ότι ο ασθενής πάσχει από πρωτεινουρία.
Η μικροαλβουμίνη στα ούρα στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ εμφανίζεται συνήθως μετά από 10 χρόνια, από την έναρξη του διαβήτη, σε ποσοστό 25-40%. Κατά μέσο όρο στα 10 χρόνια διαβήτη υπάρχει μικροαλβουμινουρία στο 26% των διαβητικών. Η συχνότητα της μικροαλβουμινουρίας διαφέρει ανάλογα με την φυλή και την εθνικότητα του ασθενή. Για παράδειγμα οι Ασιάτες και οι Ισπανοί έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μικροαλβουμινουρίας από τους άλλους.
Μερικοί διαβητικοί έχουν μικροαλβουμινουρία, ακόμα και κατά τη στιγμή της διάγνωσης του διαβήτη τους. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 6,5%, όπως φάνηκε και στη μεγάλη μελέτη των 5100 ατόμων (UKPDS). Σε αυτή τη μελέτη φάνηκε επίσης ότι η συχνότητα με την οποία εμφανίζονταν νέα περιστατικά μικροαλβουμινουρίας, για κάθε έτος παρακολούθησης, ήταν 2%.
Η μικροαλβουμινουρία είναι πολύ πιο συχνή σε αυτούς που μαζί με τον διαβήτη, πάσχουν και από υπέρταση. Το ποσοστό της μικροαλβουμινουρίας σε αυτή την ομάδα των ασθενών ανέρχεται στο 39%.
Η μικροαλβουμινουρία είναι επίσης πιο συχνή τη στιγμή της διάγνωσης, όταν ο διαβήτης ξεκινάει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η μικροαλβουμινουρία ανέρχεται σε αυτή τη περίπτωση στο 44%. Το πιθανότερο είναι ότι τα ποσοστά αυτά οφείλονται σε μακρόχρονο αδιάγνωστο σακχαρώδη διαβήτη.
Η μικροαλβουμινουρία, όπως είπαμε και στην αρχή είναι το πρώτο στάδιο της βλάβης των νεφρών. Όταν η βλάβη προχωρήσει, τότε εκκρίνονται μεγαλύτερα ποσά αλβουμίνης>300 mg/day και τότε λέμε ότι ο ασθενής πάσχει από μακροαλβουμίνουρία, ή απλά πρωτεινουρία. Το ποσοστό της πρωτεινουρίας μετά από 10 χρόνια διαβήτη είναι 5,3% περίπου. Ο ρυθμός με τον οποίο εμφανίζονται νέα περιστατικά πρωτεινουρίας από τους ασθενείς που έχουν μικροαλβουμινουρία είναι 2,8 για κάθε έτος.

iator.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Η αυξημένη μικροαλβουμινουρία στον Σακχαρώδη Διαβήτη. 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης