TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας

Πήγαινε κάτω

Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας Empty Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 17 Δεκ - 23:04

Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας

Αυτη την πίτα την κανουν στο χωριο μου την Καθαρά Δευτέρα , ειναι χωρις λάδι και ειναι πεντανοστιμη.
Υλικα για τα φύλλα
Μαγια ( ενα κομματι γυρω στα 40 γρ)
Νερο , αλευρι και αλατι
Γεμιση
Σπανακι , λιγο βρασμενο ρυζακι , ελιες σε κομματακια , οσες θέλετε
καρυδια τριμμένα στο μουλτι αλλα οχι και πολυ.
Εκτελεση
διαλυουμε την μαγια στο νερο με λιγο αλευρι , με λιγο αλάτι και περιμενουμε να φουσκώσει μετα προχωρουμε στην παρασκευη της ζυμης.
αφου γινει (φουσκωσει το ζυμαρι) την μοιραζουμε σε 2 κομματια και πλάθουμε το ενα φύλλο πρώτα .
Για να μην κολλήσει το φύλλο στον πάτο του ταψιου οι νοικοκυρες στο χωριο μου το αλειφουν με ενα κοματακι ελιας πρωτα και μετα βάζουν επανω τριμενα καρυδια .
Στρωνουν το ενα φυλλο στο ταψακι και βαζουν την γεμιση .
Αυτη αποτελειται απο φρεσκο σπανακι (μπορει να αντικατασταθει με ξερα αγρια λάπατα ) τα οποιο εχουν τριψει με λίγο αλάτι , ενα ποτηρι βρασμενο ρυζακι και καμματακια απο ελιες .
Βαζουν και το αλλο επάνω και αυτο το ραντιζουν με τριμένα καρυδια .
Περιμενετε να γίνει λιγο η πίτα ( αν βάλεις ελεγε η γιαγια μου το δαχτυλο σου πανω στη ζυμη να εχει γίνει μια κρουστα ) τοτε καταλαβαινεις οτι ειναι ετοιμη για ψησιμο , φυσικα σε προθερμασμενο φουρνο .
Πριν τελειωσει το ψησιμο με ενα πινελο απλωνεις νερακι σε ολη την επιφανεια της πιτας .
η αναλογια συμφωνα με τις νοικοκυρες ειναι 1 1/2 ποτηρι νερο για ενα ταψι της κουζινας , αλευρι οσο χρειαζεται να γινει η ζυμη .
Και ενα μυστικο , οταν τελειωσει το ψησιμο , σκεπαζουν το ταψι με ενα καθαρο τραπαζεμαντηλο και μια κουβερτα ωστε με τους υδρατμους να μαλακωσει η πίτα και να μην ειναι ξερη .
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης