TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ Empty ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Παρ 13 Ιουν - 17:38

Η συνταγή αυτή είναι από δικό μου γνωστό ζαχαροπλάστη.

Οι καριόκες είναι ένα πολύ απλό και νόστιμο γλυκό / κέρασμα το οποίο στην ουσία αποτελείται από υλικά που μας περισσεύουν, δηλαδή ανακυκλώνουμε όσα δεν έχουν αλλοιωθεί αλλά απλά έχουν ξεραθεί ή στεγνώσει λίγο και δεν μας αρέσουν πια να τα καταναλώσουμε στην αρχική τους μορφή.

Για αυτό τα βασικά υλικά όπως τα κουλουράκια ή το κέικ μπορεί να διαφέρουν αρκετά κάθε φορά που φτιάχνουμε καριόκες… ανάλογα δηλαδή με τι μας έχει περισσέψει στο σπίτι. Ακόμα και μελομακάρονα που έχουν μείνει από τα Χριστούγεννα είναι κατάλληλα για καριόκες. Οπότε η γεύση αλλάζει ανάλογα με τα υλικά που έχουμε κάθε φορά στη διάθεσή μας. Βασικά μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε μας αρέσει, τηρώντας τις ποσότητες / αναλογίες των ηλικών!


ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

500 γρ κουβερτούρα μαύρη (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
500 γρ τρίμα (π.χ. οποιοδήποτε κέικ, κουλουράκια, παντεσπάνι, τσουρέκι κλπ.)
250 γρ υποβρύχιο (δηλαδή βανίλια, μαστίχα)
250 γρ φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
375 γρ ξυρούς καρπούς της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα κλπ.)
50 γρ σιρόπι (π.χ. από γλυκό κουταλιού όπως κεράσι, περγαμόντο κλπ.)
50 γρ Μερέντα (ή Nutella)

Επιπρόσθετη κουβερτούρα μαύρη για την επικάλυψη, λιωμένη σε μπεν- μαρί
Προαιρετικά: κανέλλα, γαρύφαλλο, βανίλια, μαστίχα κλπ.

Ανακατεύουμε καλά το τρίμα με τα φρούτα γλασέ (και τα προαιρετικά μπαχαρικά). Προσθέτουμε το υποβρύχιο και στη συνέχεια την κουβερτούρα. Έπειτα ρίχνουμε τη Μερέντα και το σιρόπι. Ανακατεύουμε το μίγμα να δέσει. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα μπαστουνιού, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά. Έπειτα το κόβουμε σε φέτες τις οποίες τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε επιφάνεια που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί / λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Τυλίγουμε κάθε καριόκα με αλουμινόχαρτο και συντηρούμε στο ψυγείο.


TIP

Το τρίμα μπορεί να αποτελείται από μόνο ένα είδος π.χ. κέικ αλλά πολλές φορές αποτελείται από μίγμα όπως αναφέρω σε παρενθέσεις.

Αντί για φρούτα γλασέ, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε φρούτα ψιλοκομμένα και καλά στραγγισμένα από γλυκό κουταλιού ή και σταφίδες αλλά και αποξηραμένα φρούτα π.χ. χουρμάδες, βερίκοκα, σύκα κλπ.

Το σιρόπι αν θέλουμε το αντικαθιστούμε εν μέρος με κάποιο ποτό π.χ. Amaretto, λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα, μπράντι κλπ.

Δοκιμάστε μια φορά τις καριόκες με επικάλυψη από λευκή κουβερτούρα....



ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ DSC08241
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης