ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ
Η συνταγή αυτή είναι από δικό μου γνωστό ζαχαροπλάστη.
Οι καριόκες είναι ένα πολύ απλό και νόστιμο γλυκό / κέρασμα το οποίο στην ουσία αποτελείται από υλικά που μας περισσεύουν, δηλαδή ανακυκλώνουμε όσα δεν έχουν αλλοιωθεί αλλά απλά έχουν ξεραθεί ή στεγνώσει λίγο και δεν μας αρέσουν πια να τα καταναλώσουμε στην αρχική τους μορφή.
Για αυτό τα βασικά υλικά όπως τα κουλουράκια ή το κέικ μπορεί να διαφέρουν αρκετά κάθε φορά που φτιάχνουμε καριόκες… ανάλογα δηλαδή με τι μας έχει περισσέψει στο σπίτι. Ακόμα και μελομακάρονα που έχουν μείνει από τα Χριστούγεννα είναι κατάλληλα για καριόκες. Οπότε η γεύση αλλάζει ανάλογα με τα υλικά που έχουμε κάθε φορά στη διάθεσή μας. Βασικά μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε μας αρέσει, τηρώντας τις ποσότητες / αναλογίες των ηλικών!
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ
500 γρ κουβερτούρα μαύρη (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
500 γρ τρίμα (π.χ. οποιοδήποτε κέικ, κουλουράκια, παντεσπάνι, τσουρέκι κλπ.)
250 γρ υποβρύχιο (δηλαδή βανίλια, μαστίχα)
250 γρ φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
375 γρ ξυρούς καρπούς της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα κλπ.)
50 γρ σιρόπι (π.χ. από γλυκό κουταλιού όπως κεράσι, περγαμόντο κλπ.)
50 γρ Μερέντα (ή Nutella)
Επιπρόσθετη κουβερτούρα μαύρη για την επικάλυψη, λιωμένη σε μπεν- μαρί
Προαιρετικά: κανέλλα, γαρύφαλλο, βανίλια, μαστίχα κλπ.
Ανακατεύουμε καλά το τρίμα με τα φρούτα γλασέ (και τα προαιρετικά μπαχαρικά). Προσθέτουμε το υποβρύχιο και στη συνέχεια την κουβερτούρα. Έπειτα ρίχνουμε τη Μερέντα και το σιρόπι. Ανακατεύουμε το μίγμα να δέσει. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα μπαστουνιού, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά. Έπειτα το κόβουμε σε φέτες τις οποίες τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε επιφάνεια που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί / λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Τυλίγουμε κάθε καριόκα με αλουμινόχαρτο και συντηρούμε στο ψυγείο.
TIP
Το τρίμα μπορεί να αποτελείται από μόνο ένα είδος π.χ. κέικ αλλά πολλές φορές αποτελείται από μίγμα όπως αναφέρω σε παρενθέσεις.
Αντί για φρούτα γλασέ, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε φρούτα ψιλοκομμένα και καλά στραγγισμένα από γλυκό κουταλιού ή και σταφίδες αλλά και αποξηραμένα φρούτα π.χ. χουρμάδες, βερίκοκα, σύκα κλπ.
Το σιρόπι αν θέλουμε το αντικαθιστούμε εν μέρος με κάποιο ποτό π.χ. Amaretto, λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα, μπράντι κλπ.
Δοκιμάστε μια φορά τις καριόκες με επικάλυψη από λευκή κουβερτούρα....
Οι καριόκες είναι ένα πολύ απλό και νόστιμο γλυκό / κέρασμα το οποίο στην ουσία αποτελείται από υλικά που μας περισσεύουν, δηλαδή ανακυκλώνουμε όσα δεν έχουν αλλοιωθεί αλλά απλά έχουν ξεραθεί ή στεγνώσει λίγο και δεν μας αρέσουν πια να τα καταναλώσουμε στην αρχική τους μορφή.
Για αυτό τα βασικά υλικά όπως τα κουλουράκια ή το κέικ μπορεί να διαφέρουν αρκετά κάθε φορά που φτιάχνουμε καριόκες… ανάλογα δηλαδή με τι μας έχει περισσέψει στο σπίτι. Ακόμα και μελομακάρονα που έχουν μείνει από τα Χριστούγεννα είναι κατάλληλα για καριόκες. Οπότε η γεύση αλλάζει ανάλογα με τα υλικά που έχουμε κάθε φορά στη διάθεσή μας. Βασικά μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε μας αρέσει, τηρώντας τις ποσότητες / αναλογίες των ηλικών!
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ
500 γρ κουβερτούρα μαύρη (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
500 γρ τρίμα (π.χ. οποιοδήποτε κέικ, κουλουράκια, παντεσπάνι, τσουρέκι κλπ.)
250 γρ υποβρύχιο (δηλαδή βανίλια, μαστίχα)
250 γρ φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
375 γρ ξυρούς καρπούς της αρεσκείας μας (π.χ. καρύδια, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα κλπ.)
50 γρ σιρόπι (π.χ. από γλυκό κουταλιού όπως κεράσι, περγαμόντο κλπ.)
50 γρ Μερέντα (ή Nutella)
Επιπρόσθετη κουβερτούρα μαύρη για την επικάλυψη, λιωμένη σε μπεν- μαρί
Προαιρετικά: κανέλλα, γαρύφαλλο, βανίλια, μαστίχα κλπ.
Ανακατεύουμε καλά το τρίμα με τα φρούτα γλασέ (και τα προαιρετικά μπαχαρικά). Προσθέτουμε το υποβρύχιο και στη συνέχεια την κουβερτούρα. Έπειτα ρίχνουμε τη Μερέντα και το σιρόπι. Ανακατεύουμε το μίγμα να δέσει. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα μπαστουνιού, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά. Έπειτα το κόβουμε σε φέτες τις οποίες τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε επιφάνεια που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί / λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Τυλίγουμε κάθε καριόκα με αλουμινόχαρτο και συντηρούμε στο ψυγείο.
TIP
Το τρίμα μπορεί να αποτελείται από μόνο ένα είδος π.χ. κέικ αλλά πολλές φορές αποτελείται από μίγμα όπως αναφέρω σε παρενθέσεις.
Αντί για φρούτα γλασέ, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε φρούτα ψιλοκομμένα και καλά στραγγισμένα από γλυκό κουταλιού ή και σταφίδες αλλά και αποξηραμένα φρούτα π.χ. χουρμάδες, βερίκοκα, σύκα κλπ.
Το σιρόπι αν θέλουμε το αντικαθιστούμε εν μέρος με κάποιο ποτό π.χ. Amaretto, λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα, μπράντι κλπ.
Δοκιμάστε μια φορά τις καριόκες με επικάλυψη από λευκή κουβερτούρα....
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Νηστίσιμες καριόκες
» Οι πιο νοστιμες σπιτικες συνταγες
» Εύκολες σπιτικές κροκέτες πατάτας στο φούρνο και όχι στο τηγάνι
» Οι πιο νοστιμες σπιτικες συνταγες
» Εύκολες σπιτικές κροκέτες πατάτας στο φούρνο και όχι στο τηγάνι
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp