ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ (ΣΤΟ ΤΑΨΙ)
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ (ΣΤΟ ΤΑΨΙ)
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ (ΣΤΟ ΤΑΨΙ)
Για το κέικ
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
½ φλ. σταφίδα ξανθή
½ φλ. καρύδια (σπασμένα)
1 ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. αλεύρι μαλακό
½. Κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλλα
2 βανίλιες
Για το γλάσο
60 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα αυγά, την κανέλλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200˚C. Το πρώτο τέταρτο ξεσκέπασε και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, στο εσωτερικό το κέικ πρέπει να είναι ακόμα λίγο νωπό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρευστο γλάσο.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.
Για το κέικ
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
½ φλ. σταφίδα ξανθή
½ φλ. καρύδια (σπασμένα)
1 ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. αλεύρι μαλακό
½. Κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλλα
2 βανίλιες
Για το γλάσο
60 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα αυγά, την κανέλλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200˚C. Το πρώτο τέταρτο ξεσκέπασε και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, στο εσωτερικό το κέικ πρέπει να είναι ακόμα λίγο νωπό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρευστο γλάσο.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp