TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! .

Πήγαινε κάτω

Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! . Empty Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! .

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Τρι 2 Ιουλ - 15:04

Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! .

Διαβάστε την ανάρτηση για να καταλάβετε πόσο άχρηστα και ανθυγιεινά είναι τα "Κλασικά"-ραφιναρισμένα-Εξευγενισμένα ελαιόλαδα και σπορέλαια, τα οποία εκτός των άλλων χημικών "επεμβάσεων" οι πολυεθνικές που μας τα πασάρουν τα έχουν προηγουμένως ... βράσει σε υψηλές θερμοκρασίες. (αλλά το κρατάνε μυστικό).
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία...
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Food Research International», το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα άλλα έλαια, καθώς και...
βιοενεργά συστατικά που λέγονται φαινολικές ενώσεις και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Όταν όμως θερμαίνεται, η ποιότητά του μειώνεται δραστικά, καθώς κάθε είδους μαγείρεμα καταστρέφει τις φαινολικές ενώσεις.

«Η κατανάλωση αγνού παρθένου ελαιολάδου αυξάνεται παγκοσμίως, κυρίως λόγω των τεκμηριωμένων οφελών που παρέχει στην υγεία», γράφουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτο.

«Ωστόσο, οι διάφορες τεχνικές μαγειρέματος, από το τηγάνισμα και το βράσιμο στον ατμό έως το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων και το ψήσιμο, αναμφισβήτητα τροποποιούν το χημικό προφίλ του, ελαττώνοντας τις φαινολικές ενώσεις».

Η τροποποίηση αυτή μειώνει την θρεπτική αξία του στα επίπεδα των υπολοίπων φυτικών ελαίων, προσθέτουν.

Για να αποφευχθεί αυτό συνιστούν να το θερμαίνουμε το λιγότερο δυνατόν, είτε προσθέτοντάς το λίγο-λίγο στη διάρκεια του μαγειρέματος και όχι όλο από την αρχή του, είτε - το ιδανικότερο - όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα....

*euro-crimes.blogspot.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! . 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης