Οι πιο ζουμερές μπριζόλες: Με μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά. Φτιάξτε τες στο φούρνο ή στο τηγάνι
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Κρεατικά
Σελίδα 1 από 1
Οι πιο ζουμερές μπριζόλες: Με μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά. Φτιάξτε τες στο φούρνο ή στο τηγάνι
Οι πιο ζουμερές μπριζόλες: Με μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά. Φτιάξτε τες στο φούρνο ή στο τηγάνι
Υλικά
4 χοιρινές µπριζόλες µε κόκαλο (350-400 γρ. η καθεµία)
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
30 γρ. σκελίδες σκόρδου
120 γρ. µέλι
40 ml µουστάρδα Dijon
40 ml µουστάρδα µε σιναπόσπορους
10 γρ. κόλιαντρο
10 γρ. µαραθόσπορος
10 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
10 γρ. κύµινο
10 γρ. καπνιστή πάπρικα
5 γρ. µαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουµε όλα τα υλικά, εκτός από τις µπριζόλες, στο multi, µαζί µε 30 ml από το ελαιόλαδο. Αλέθουµε µέχρι να δηµιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Ξεχωρίζουµε τη µισή ποσότητα από το γλάσο και αραιώνουµε µε 50 ml νερό. Το υπόλοιπο το κρατάµε στην άκρη για να το χρησιµοποιήσουµε κατά το ψήσιµο. Βάζουµε το γλάσο, µαζί µε τις µπριζόλες, σε µια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, ανακινούµε καλά και µαρινάρουµε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Αφαιρούµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις λαδώνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε σε καυτή σχάρα. Μαγειρεύουµε γυρίζοντάς τις κάθε 2 λεπτά και µέχρι να πάρουν οι µπριζόλες έντονο χρώµα.
Μόλις πάρουν χρώµα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τις αλείφουµε µε λίγη από τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει. Ψήνουµε µέχρι να µαγειρευτούν οι µπριζόλες, να παραµείνουν ωστόσο ζουµερές στο εσωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίµατος τις γυρίζουµε και από τις δύο πλευρές πού και πού και τις αλείφουµε µε τη µαρινάδα.
*govastileto.gr
Υλικά
4 χοιρινές µπριζόλες µε κόκαλο (350-400 γρ. η καθεµία)
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
30 γρ. σκελίδες σκόρδου
120 γρ. µέλι
40 ml µουστάρδα Dijon
40 ml µουστάρδα µε σιναπόσπορους
10 γρ. κόλιαντρο
10 γρ. µαραθόσπορος
10 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
10 γρ. κύµινο
10 γρ. καπνιστή πάπρικα
5 γρ. µαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουµε όλα τα υλικά, εκτός από τις µπριζόλες, στο multi, µαζί µε 30 ml από το ελαιόλαδο. Αλέθουµε µέχρι να δηµιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Ξεχωρίζουµε τη µισή ποσότητα από το γλάσο και αραιώνουµε µε 50 ml νερό. Το υπόλοιπο το κρατάµε στην άκρη για να το χρησιµοποιήσουµε κατά το ψήσιµο. Βάζουµε το γλάσο, µαζί µε τις µπριζόλες, σε µια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, ανακινούµε καλά και µαρινάρουµε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Αφαιρούµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις λαδώνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε σε καυτή σχάρα. Μαγειρεύουµε γυρίζοντάς τις κάθε 2 λεπτά και µέχρι να πάρουν οι µπριζόλες έντονο χρώµα.
Μόλις πάρουν χρώµα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τις αλείφουµε µε λίγη από τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει. Ψήνουµε µέχρι να µαγειρευτούν οι µπριζόλες, να παραµείνουν ωστόσο ζουµερές στο εσωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίµατος τις γυρίζουµε και από τις δύο πλευρές πού και πού και τις αλείφουµε µε τη µαρινάδα.
*govastileto.gr
Παρόμοια θέματα
» Ζουμερές και νόστιμες: Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μπύρα
» ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
» Εύκολες σπιτικές κροκέτες πατάτας στο φούρνο και όχι στο τηγάνι
» 7 Μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς
» Τσικνίζουμε με συκωταριά στο τηγάνι
» ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
» Εύκολες σπιτικές κροκέτες πατάτας στο φούρνο και όχι στο τηγάνι
» 7 Μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς
» Τσικνίζουμε με συκωταριά στο τηγάνι
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Κρεατικά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp