Πως θα αντιμετωπίσεις τους παππούδες σε σχέση με το παιδί;
Σελίδα 1 από 1
Είσαι νέα μαμά και μόλις γύρισες με το μωρό σπίτι. Εκτός από τα πολλά που έχεις στο κεφάλι σου για το νεογέννητο, έχεις και τους γονείς σου και τα πεθερικά σου να σου λένε τι πρέπει να κάνεις και τι όχι σε σχέση με το μωρό.
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τους παππούδες με σωστό τρόπο, χωρίς να υπάρξει κάποια παρεξήγηση, αλλά και να είσαι και εσύ πιο ευχαριστημένη!
Στην επιστροφή από το μαιευτήριο ένα από τα κυριότερα μέτωπα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η καινούρια μαμά αλλά και ο μπαμπάς είναι οι ενωμένες δυνάμεις γονιών και πεθερικών. Παππούδων με άλλα λόγια που την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους και βέβαια την σιγούρια της εμπειρίας τους πιστεύουν ότι μόνο εκείνοι γνωρίζουν πως πρέπει να ανατραφεί το παιδί και γι' αυτό παρεμβαίνουν διαρκώς με συμβουλές και παρατηρήσεις.
Ποιος παρεμβαίνει περισσότερο;
Οι γιαγιάδες κυρίως νιώθουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να παρέμβουν διότι “του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου” όπως λέει η λαϊκή ρήση και επίσης με τον αέρα του “εγώ που έχω μεγαλώσει τόσα παιδιά; ή εγώ που έχω μεγαλώσει εσένα και σε έκανα γυναίκα ή άντρα;”
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς (η μητέρα κυρίως αλλά και ο μπαμπάς)
Φυσικά δεν μπορούμε να απορρίψουμε τους παππούδες ούτε να τους στερήσουμε την μεγάλη χαρά που έχουν και την προθυμία που δείχνουν να φανούν χρήσιμοι και να βοηθήσουν στις δυσκολίες που έχει ένα μωρό που έρχεται στην ζωή τον πρώτο καιρό.
Περιορισμός από την αρχή!
Θα πρέπει όμως και να τους περιορίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό από την αρχή, θα γίνουν εξαιρετικά παρεμβατικοί και δεν θα μας αφήσουν να μεγαλώσουμε εμείς ως γονείς το παιδί μας αλλά θα πρέπει ή να μαλώνουμε μαζί τους διαρκώς ή να αφήσουμε να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο μεγαλώνοντας το παιδί με τον δικό τους τρόπο και όχι με τον δικό μας ή τέλος να μπερδέψουμε το παιδί στη συνέχεια μεγαλώνοντας το ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, ποιου τον τρόπο πρέπει να υιοθετήσουν και ποιου όχι.
Γι' αυτό λοιπόν με κομψό και διπλωματικό τρόπο θα πρέπει οι παππούδες να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους πολύ σωστά άρα και εκείνα με την σειρά τους θα μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά το ίδιο σωστά. Αν οι παππούδες δεν εμπιστεύονται τα παιδιά τους τότε σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλειά μαζί τους και το ξέρουν.
“Μαμά η οικογένεια είναι δική μου, όχι δική σου!”
Επίσης θα πρέπει να εξηγήσουν τα παιδιά στους γονείς τους ότι η οικογένεια είναι δική τους, ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με την ανατροφή του παιδιού τους σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω, τις δικές τους απόψεις και θεωρίες οι οποίες έχουν αλλάξει μέσα στις τελευταίες δεκαετίες από τότε που οι γονείς τους μεγάλωναν τους ίδιους και ότι ακολουθούν πιστά αυτά που λέει σήμερα η επιστήμη και κάνουν το καλύτερο που μπορούν.
Σίγουρα ο τρόπος που μεγαλώνουμε το παιδί μας έχει να κάνει με αυτά που έχουμε και εμείς ως βιώματα που σημαίνει ότι είναι αυτά που μας έχουν δώσει οι γονείς μας άρα δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ότι έχουμε πάρει από εκείνους θα το μεταφέρουμε εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας.
Λίγη βοήθεια..αρκεί.
Τέλος θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι αλλά την στιγμή και για τον λόγο που τους ζητάμε εμείς την βοήθειά τους. Να γνωρίζουν δηλαδή ότι και την βοήθειά τους θα ζητήσουμε και την γνώμη τους θα ζητήσουμε και κοντά μας θα τους έχουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζουν παντού τον λόγο τους, να λέμε διαρκώς την δική τους άποψη ή ακόμα χειρότερα να επικρίνουν, να κρίνουν αρνητικά ή να απορρίπτουν τις δικές μας μεθόδους.
tlife.gr
Είσαι νέα μαμά και μόλις γύρισες με το μωρό σπίτι. Εκτός από τα πολλά που έχεις στο κεφάλι σου για το νεογέννητο, έχεις και τους γονείς σου και τα πεθερικά σου να σου λένε τι πρέπει να κάνεις και τι όχι σε σχέση με το μωρό.
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τους παππούδες με σωστό τρόπο, χωρίς να υπάρξει κάποια παρεξήγηση, αλλά και να είσαι και εσύ πιο ευχαριστημένη!
Στην επιστροφή από το μαιευτήριο ένα από τα κυριότερα μέτωπα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η καινούρια μαμά αλλά και ο μπαμπάς είναι οι ενωμένες δυνάμεις γονιών και πεθερικών. Παππούδων με άλλα λόγια που την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους και βέβαια την σιγούρια της εμπειρίας τους πιστεύουν ότι μόνο εκείνοι γνωρίζουν πως πρέπει να ανατραφεί το παιδί και γι' αυτό παρεμβαίνουν διαρκώς με συμβουλές και παρατηρήσεις.
Ποιος παρεμβαίνει περισσότερο;
Οι γιαγιάδες κυρίως νιώθουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να παρέμβουν διότι “του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου” όπως λέει η λαϊκή ρήση και επίσης με τον αέρα του “εγώ που έχω μεγαλώσει τόσα παιδιά; ή εγώ που έχω μεγαλώσει εσένα και σε έκανα γυναίκα ή άντρα;”
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς (η μητέρα κυρίως αλλά και ο μπαμπάς)
Φυσικά δεν μπορούμε να απορρίψουμε τους παππούδες ούτε να τους στερήσουμε την μεγάλη χαρά που έχουν και την προθυμία που δείχνουν να φανούν χρήσιμοι και να βοηθήσουν στις δυσκολίες που έχει ένα μωρό που έρχεται στην ζωή τον πρώτο καιρό.
Περιορισμός από την αρχή!
Θα πρέπει όμως και να τους περιορίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό από την αρχή, θα γίνουν εξαιρετικά παρεμβατικοί και δεν θα μας αφήσουν να μεγαλώσουμε εμείς ως γονείς το παιδί μας αλλά θα πρέπει ή να μαλώνουμε μαζί τους διαρκώς ή να αφήσουμε να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο μεγαλώνοντας το παιδί με τον δικό τους τρόπο και όχι με τον δικό μας ή τέλος να μπερδέψουμε το παιδί στη συνέχεια μεγαλώνοντας το ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, ποιου τον τρόπο πρέπει να υιοθετήσουν και ποιου όχι.
Γι' αυτό λοιπόν με κομψό και διπλωματικό τρόπο θα πρέπει οι παππούδες να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους πολύ σωστά άρα και εκείνα με την σειρά τους θα μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά το ίδιο σωστά. Αν οι παππούδες δεν εμπιστεύονται τα παιδιά τους τότε σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλειά μαζί τους και το ξέρουν.
“Μαμά η οικογένεια είναι δική μου, όχι δική σου!”
Επίσης θα πρέπει να εξηγήσουν τα παιδιά στους γονείς τους ότι η οικογένεια είναι δική τους, ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με την ανατροφή του παιδιού τους σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω, τις δικές τους απόψεις και θεωρίες οι οποίες έχουν αλλάξει μέσα στις τελευταίες δεκαετίες από τότε που οι γονείς τους μεγάλωναν τους ίδιους και ότι ακολουθούν πιστά αυτά που λέει σήμερα η επιστήμη και κάνουν το καλύτερο που μπορούν.
Σίγουρα ο τρόπος που μεγαλώνουμε το παιδί μας έχει να κάνει με αυτά που έχουμε και εμείς ως βιώματα που σημαίνει ότι είναι αυτά που μας έχουν δώσει οι γονείς μας άρα δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ότι έχουμε πάρει από εκείνους θα το μεταφέρουμε εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας.
Λίγη βοήθεια..αρκεί.
Τέλος θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι αλλά την στιγμή και για τον λόγο που τους ζητάμε εμείς την βοήθειά τους. Να γνωρίζουν δηλαδή ότι και την βοήθειά τους θα ζητήσουμε και την γνώμη τους θα ζητήσουμε και κοντά μας θα τους έχουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζουν παντού τον λόγο τους, να λέμε διαρκώς την δική τους άποψη ή ακόμα χειρότερα να επικρίνουν, να κρίνουν αρνητικά ή να απορρίπτουν τις δικές μας μεθόδους.
tlife.gr
Παρόμοια θέματα
» Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το παιδί μετά το διαζύγιο!
» Πώς να αντιμετωπίσεις τους πόνους στο στομάχι
» «Δεν έχουμε σχέση με τους Anonymous»
» Περισσότεροι νεκροί από τροχαία σε σχέση με τους νεκρούς των Βαλκανικών πολέμων!
» Βασάνισαν το παιδί τους για να το τιμωρήσουν
» Πώς να αντιμετωπίσεις τους πόνους στο στομάχι
» «Δεν έχουμε σχέση με τους Anonymous»
» Περισσότεροι νεκροί από τροχαία σε σχέση με τους νεκρούς των Βαλκανικών πολέμων!
» Βασάνισαν το παιδί τους για να το τιμωρήσουν
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp