Σπιτικά κοκάκια
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Σπιτικά κοκάκια
Σπιτικά κοκάκια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 βανίλια
βούτυρο για άλειμμα
1 λαδόκολλα
5 αβγά
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
Για τη γέμιση
3 κρόκοι αβγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
Για το γλάσο
70 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
140 γραμμάρια κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα
λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν τα ασπράδια μια σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τους κρόκους με το αναδευτήρι και τους ρίχνουμε, μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια στο μπολ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, έως ότου γίνουν τα υλικά ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και κάνουμε με το μείγμα ροζέτες επάνω στη λαδόκολλα. Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, έως ότου η ζύμη αρχίσει να χρυσίζει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά ενωθούν, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις τα κοκάκια ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και στρώνουμε τα μισά σε μια πιατέλα, με την ίσια πλευρά τους προς τα επάνω.
Με ένα κουτάλι, αλείφουμε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά κρέμας και μετά τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κοκάκια.
Οταν ετοιμάσουμε τα κοκάκια, παρασκευάζουμε το γλάσο της σοκολάτας
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, βουτάμε την επάνω πλευρά κάθε κοκ μέσα στη ζεστή σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τελειώνουμε, γαρνίροντας τα κοκάκια με γραμμές λευκής σοκολάτας, που την έχουμε ήδη λιώσει σε μπεν μαρί.
Για να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον τα κοκάκια μπορούμε να τα σιροπιάσουμε με σπιτικό σιρόπι τριαντάφυλλου!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 βανίλια
βούτυρο για άλειμμα
1 λαδόκολλα
5 αβγά
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
Για τη γέμιση
3 κρόκοι αβγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
Για το γλάσο
70 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
140 γραμμάρια κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα
λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν τα ασπράδια μια σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τους κρόκους με το αναδευτήρι και τους ρίχνουμε, μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια στο μπολ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, έως ότου γίνουν τα υλικά ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και κάνουμε με το μείγμα ροζέτες επάνω στη λαδόκολλα. Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, έως ότου η ζύμη αρχίσει να χρυσίζει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά ενωθούν, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις τα κοκάκια ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και στρώνουμε τα μισά σε μια πιατέλα, με την ίσια πλευρά τους προς τα επάνω.
Με ένα κουτάλι, αλείφουμε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά κρέμας και μετά τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κοκάκια.
Οταν ετοιμάσουμε τα κοκάκια, παρασκευάζουμε το γλάσο της σοκολάτας
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, βουτάμε την επάνω πλευρά κάθε κοκ μέσα στη ζεστή σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τελειώνουμε, γαρνίροντας τα κοκάκια με γραμμές λευκής σοκολάτας, που την έχουμε ήδη λιώσει σε μπεν μαρί.
Για να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον τα κοκάκια μπορούμε να τα σιροπιάσουμε με σπιτικό σιρόπι τριαντάφυλλου!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» Σπιτικά σοκολατάκια βραχάκια
» Σπιτικά κρουασάν με μερέντα
» ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
» 6 ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ
» Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!
» Σπιτικά κρουασάν με μερέντα
» ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
» 6 ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ
» Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp