Κρέμα με σαβαγιάρ και ροδάκινο
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Κρέμα με σαβαγιάρ και ροδάκινο
Κρέμα με σαβαγιάρ και ροδάκινο
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κεσεδάκια γιαούρτι, στραγγιστό
1 ποτηράκι κονιάκ
2 φύλλα ζελατίνας, µουλιασµένα σε λίγο κρύο νερό
1½ πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα
½ φλ. αµύγδαλα, καβουρντισµένα και τριµµένα στο μούλτι
1 κονσέρβα κοµπόστα ροδάκινο (1 κιλό)
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατάτε το σιρόπι. Τα κόβετε σε φέτες. Στη συνέχεια ατο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος µε τη ζάχαρη άχνη.
Μόλις σφίξει η σαντιγί, την ενσωµατώνουµε στο γιαούρτι µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας ανακατεύοντας µε µεγάλες κυκλικές κινήσεις.
Σε ένα µπρίκι ζεσταίνουµε µισό ποτηράκι από το σιρόπι της κοµπόστας µε το µισό κονιάκ. Στραγγίζουµε µε το χέρι τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουµε στο µπρίκι και ανακατεύουµε ώσπου να διαλυθούν. Ρίχνουµε το υγρό µείγµα στο µείγµα της κρέµας και οµογενοποιούµε.
Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το υπόλοιπο σιρόπι µε το υπόλοιπο κονιάκ.
Βουτάµε ένα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι και το βάζουµε στον πάτο ενός ποτηριού.
Προσθέτουµε µια κουταλιά από την κρέµα και 2-3 φέτες ροδάκινου. Κλείνουµε µε λίγη κρέµα και πασπαλίζουµε µε τριµµένα αµύγδαλα.
Συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουµε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέµα.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη κομπόστα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας σπιτική κομπόστα!
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κεσεδάκια γιαούρτι, στραγγιστό
1 ποτηράκι κονιάκ
2 φύλλα ζελατίνας, µουλιασµένα σε λίγο κρύο νερό
1½ πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα
½ φλ. αµύγδαλα, καβουρντισµένα και τριµµένα στο μούλτι
1 κονσέρβα κοµπόστα ροδάκινο (1 κιλό)
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατάτε το σιρόπι. Τα κόβετε σε φέτες. Στη συνέχεια ατο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος µε τη ζάχαρη άχνη.
Μόλις σφίξει η σαντιγί, την ενσωµατώνουµε στο γιαούρτι µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας ανακατεύοντας µε µεγάλες κυκλικές κινήσεις.
Σε ένα µπρίκι ζεσταίνουµε µισό ποτηράκι από το σιρόπι της κοµπόστας µε το µισό κονιάκ. Στραγγίζουµε µε το χέρι τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουµε στο µπρίκι και ανακατεύουµε ώσπου να διαλυθούν. Ρίχνουµε το υγρό µείγµα στο µείγµα της κρέµας και οµογενοποιούµε.
Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το υπόλοιπο σιρόπι µε το υπόλοιπο κονιάκ.
Βουτάµε ένα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι και το βάζουµε στον πάτο ενός ποτηριού.
Προσθέτουµε µια κουταλιά από την κρέµα και 2-3 φέτες ροδάκινου. Κλείνουµε µε λίγη κρέµα και πασπαλίζουµε µε τριµµένα αµύγδαλα.
Συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουµε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέµα.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη κομπόστα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας σπιτική κομπόστα!
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp