TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Τάρτα ροδάκινο

Πήγαινε κάτω

Τάρτα ροδάκινο Empty Τάρτα ροδάκινο

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 18 Φεβ - 21:58

Τάρτα ροδάκινο

Τάρτα ροδάκινο 1_8

Υλικά

Για 6-8 άτομα:

Για τη ζύμη:

200 γραμμάρια βούτυρο κλασικό

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αβγά χτυπημένα

80 γραμμάρια ζάχαρη

30 ml λικέρ ή κονιάκ ροδάκινο

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι



Για τη γέμιση:

350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

200 γραμμάρια κρέμα τυριού

50 γραμμάρια ζάχαρη

6 φύλλα ζελατίνης

3-4 ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε τέταρτα ή λεπτές φέτες

300 γραμμάρια μαρμελάδα ροδάκινο

300 ml χυμό από την κομπόστα



Εκτέλεση

Μπορούμε στη γέμιση να χρησιμοποιήσουμε μήλα αντί ροδάκινα, να περιχύσουμε με λίγο μέλι και να προσθέσουμε ψιλοκομμένα καρύδια!

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα 3/4 του βουτύρου και τα τρίβουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.



Εάν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.



Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης. Αφού μουλιάσουν καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος μαζί με τα 150 ml του χυμού κομπόστας και τα 100 γρ. της μαρμελάδας.

Λιώνουμε καλά τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε στην άκρη για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.



Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το κρύο μείγμα της μαρμελάδας και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί η κρέμα.



Απλώνουμε την κρέμα ροδάκινου πάνω στην κρύα ζύμη της τάρτας, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά.



Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό κομπόστας ώστε το μείγμα να γίνει ρευστό.

Έπειτα τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου επάνω στην τάρτα, την περιχύνουμε με τη ρευστή μαρμελάδα και τη σερβίρουμε κρύα.




Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Τάρτα ροδάκινο 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης