TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές!

Πήγαινε κάτω

Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές! Empty Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές!

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Δευ 27 Ιαν - 13:59

Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές!

Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές! Potatoesf

Όποιος τις δοκιμάσει θα δυσκολευτεί να πιστέψει ότι αυτές οι πατάτες αυτές δεν είναι τηγανητές. Νόστιμες, τραγανές και υγιεινές θα γίνουν η αγαπημένη συνταγή σας.

Υλικά

1/2 κιλό πατάτες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6΄-7΄, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο.

Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.

Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα. Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι. Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.

Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40΄-45΄, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα. Τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.

*govastileto.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Μάθετε το μυστικό για υγιεινές και τραγανές πατάτες: Πώς να τις φτιάχνετε στον φούρνο και να μοιάζουν τηγανητές! 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης