Νηστίσιμα σκαλτσούνια
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Νηστίσιμα σκαλτσούνια
Νηστίσιμα σκαλτσούνια
Υλικά
Για 8-10 άτομα
Για τη γέμιση
640 γραμμάρια τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
κανέλα
μοσχοκάρυδο
1 1/2 κούπα μέλι
1 κούπα ζάχαρη
960 γραμμάρια καρυδόψιχα, κοπανισμένη
Για τη ζύμη
480 γραμμάρια έτοιμο φύλλο
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη μερικά λεπτά και αφαιρείτε από την εστία, όταν το σιρόπι μισοκρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα, την ψίχα ψωμιού, αρκετή κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη ζύμη
Χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους, τους πατάτε λιγάκι να ανοίξουν σα φυλλαράκι και βάζετε επάνω στον καθένα μια κουταλιά από το μείγμα των καρυδιών.
Τους διπλώνετε σα βιβλιαράκι για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και να σχηματιστούν μικρούτσικα φουσκωτά μισοφέγγαρα.
Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και για να προσδώσετε την δαντελωτή υφή. Αν δεν σταθεροποιείται η ζύμη, χρησιμοποιείτε λίγο νερό στις ακρούλες για κολλήσει.
Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε πιατέλες και τα αφήνετε να μείνουν έτσι, χωρίς να τα ψήσετε, 1 ή 2 μέρες για να ξεραθεί το φύλλο.
για το πασπάλισμα:
Αφού ξεραθούν τα βρέχετε με ανθότυρο και τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 8-10 άτομα
Για τη γέμιση
640 γραμμάρια τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
κανέλα
μοσχοκάρυδο
1 1/2 κούπα μέλι
1 κούπα ζάχαρη
960 γραμμάρια καρυδόψιχα, κοπανισμένη
Για τη ζύμη
480 γραμμάρια έτοιμο φύλλο
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη μερικά λεπτά και αφαιρείτε από την εστία, όταν το σιρόπι μισοκρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα, την ψίχα ψωμιού, αρκετή κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη ζύμη
Χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους, τους πατάτε λιγάκι να ανοίξουν σα φυλλαράκι και βάζετε επάνω στον καθένα μια κουταλιά από το μείγμα των καρυδιών.
Τους διπλώνετε σα βιβλιαράκι για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και να σχηματιστούν μικρούτσικα φουσκωτά μισοφέγγαρα.
Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και για να προσδώσετε την δαντελωτή υφή. Αν δεν σταθεροποιείται η ζύμη, χρησιμοποιείτε λίγο νερό στις ακρούλες για κολλήσει.
Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε πιατέλες και τα αφήνετε να μείνουν έτσι, χωρίς να τα ψήσετε, 1 ή 2 μέρες για να ξεραθεί το φύλλο.
για το πασπάλισμα:
Αφού ξεραθούν τα βρέχετε με ανθότυρο και τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» Νηστίσιμα τρουφάκια
» Νηστίσιμα ροξάκια
» Νηστίσιμα κριτσίνια
» ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
» Νηστίσιμα ροξάκια
» Νηστίσιμα κριτσίνια
» ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp