Μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
Μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
1/2 κούπα μαύρη μπύρα, όπως Γκίνες
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα άγλυκο κακάο
1 κουταλιά του γλυκού καφές εσπρέσο (σκόνη)
για την λευκή κρέμα
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1/3 κούπα σως καραμέλας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σόδα με την κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας, προσθέστε σταδιακά το γάλα. Έπειτα σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρούνι, να διαλυθούν τα οποία γρομπαλάκια έχουν δημιουργηθεί. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αβγό, την μπύρα και την βανίλια. Αφήνετε στην άκρη και σε άλλο κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία σκάλα για 3 λεπτά το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Χύνετε το μείγμα με την μπύρα κι ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ και προσθέτετε στο βασικό σας μείγμα εναλλάξ και λίγο-λίγο το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας .
Στρώνετε μια λαδόκολλα ή σιλπάτ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρετε το μείγμα για το μπισκότο σε σακούλα με ίσιο κορνέ και σχηματίζετε μικρούς δίσκους, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, λειαίνετε την επιφάνεια των μπισκότων, έτσι ώστε να μην κάνουν μυτούλες. Αν προσέξετε ότι κολλάει το κουτάλι, το βρέχετε με λίγο νεράκι. Φροντίστε να σχηματίζει ζυγό αριθμό μπισκότων, μια και θα τα ενώσετε με την κρέμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν κι ετοιμάζετε τη γέμιση.
για την καραμελένια κρέμα
Στο μίξερ χτυπάτε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό το βούτυρο με τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ στη μεσαία σκάλα και προσθέτω σταδιακά την ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέστε το σιρόπι καραμέλας κι ενσωματώνεται.
για τη συναρμολόγηση
Γεμίστε μια σακούλα με ίσιο κορνέ την κρέμα βουτύρου ή χρησιμοποιήστε κουταλάκι ή ακόμη και ίσιο μαχαίρι. Παίρνετε τη μία δόση από τα μπισκότα και τα γεμίζετε με την κρέμα. Τα κλείνετε με τα άλλα μισά μπισκότα και τα πατάτε ελαφρώς.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
1/2 κούπα μαύρη μπύρα, όπως Γκίνες
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα άγλυκο κακάο
1 κουταλιά του γλυκού καφές εσπρέσο (σκόνη)
για την λευκή κρέμα
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1/3 κούπα σως καραμέλας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σόδα με την κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας, προσθέστε σταδιακά το γάλα. Έπειτα σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρούνι, να διαλυθούν τα οποία γρομπαλάκια έχουν δημιουργηθεί. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αβγό, την μπύρα και την βανίλια. Αφήνετε στην άκρη και σε άλλο κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία σκάλα για 3 λεπτά το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Χύνετε το μείγμα με την μπύρα κι ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ και προσθέτετε στο βασικό σας μείγμα εναλλάξ και λίγο-λίγο το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας .
Στρώνετε μια λαδόκολλα ή σιλπάτ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρετε το μείγμα για το μπισκότο σε σακούλα με ίσιο κορνέ και σχηματίζετε μικρούς δίσκους, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, λειαίνετε την επιφάνεια των μπισκότων, έτσι ώστε να μην κάνουν μυτούλες. Αν προσέξετε ότι κολλάει το κουτάλι, το βρέχετε με λίγο νεράκι. Φροντίστε να σχηματίζει ζυγό αριθμό μπισκότων, μια και θα τα ενώσετε με την κρέμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν κι ετοιμάζετε τη γέμιση.
για την καραμελένια κρέμα
Στο μίξερ χτυπάτε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό το βούτυρο με τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ στη μεσαία σκάλα και προσθέτω σταδιακά την ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέστε το σιρόπι καραμέλας κι ενσωματώνεται.
για τη συναρμολόγηση
Γεμίστε μια σακούλα με ίσιο κορνέ την κρέμα βουτύρου ή χρησιμοποιήστε κουταλάκι ή ακόμη και ίσιο μαχαίρι. Παίρνετε τη μία δόση από τα μπισκότα και τα γεμίζετε με την κρέμα. Τα κλείνετε με τα άλλα μισά μπισκότα και τα πατάτε ελαφρώς.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Κρέμα καραμελέ με λευκή σοκολάτα
» Μια εκπληκτική συνταγή για τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα
» Εύκολη και γρήγορη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!
» ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Κρέμα καραμελέ με λευκή σοκολάτα
» Μια εκπληκτική συνταγή για τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα
» Εύκολη και γρήγορη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!
» ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp