TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι

Πήγαινε κάτω

Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι Empty Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Δευ 24 Μαρ - 20:31

Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι Garideskaryf

Υλικά
1 κιλό γαρίδες αρκετά μεγάλες
1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
250 ml γάλα καρύδας
1 μεγάλη ντομάτα
1 μήλο
2 κουταλάκια κάρυ
1 κουταλάκι τούρμερικ (κουρκουμά)
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι – πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ
Για τη μαρινάδα
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι –
πιπέρι
σκόνη τζίντζερ
σκόνη σκόρδου
σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη.
Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά και το εντεράκι από την ράχη τους. Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της μαρινάδας. Αφήνουμε τις γαρίδες στην μαρινάδα για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε κυβάκια μικρά και το βάζουμε σε ένα μπολ περιχυμένο με τον χυμό μισού λεμονιού. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την στύβουμε ελαφρά να αφαιρέσουμε όσα περισσότερα σπόρια μπορούμε και την πολτοποιούμε στο μούλτι. Όταν μαριναριστούν οι γαρίδες μας, βάζουμε ηλιέλαιο στο wok και προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες από τα υγρά της μαρινάδας. Τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την πολτοποιημένη ντομάτα, το μήλο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και όποια από τα μπαχαρικά της μαρινάδας προτιμάμε.
Ρίχνουμε στο wok και τα υπολείμματα της μαρινάδας. Κατόπιν προσθέτουμε και το κάρυ και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το wok, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια ποσότητα από τα υγρά του φαγητού, και δένουμε την σάλτσα.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι με την υπέροχη πικάντικη σάλτσα.

*govastileto.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης