TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Πήγαινε κάτω

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Empty CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Σαβ 10 Μάης - 21:28

Για τη βάση:

   2 (2x158 γρ.) συσκευασίες OREO
   120 γρ. βούτυρο λιωμένο
   50 γρ. φουντούκι ή φιστίκι κροκάν


Για τη γέμιση:

   400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
   700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
   200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
   150 γρ. ζάχαρη
   3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
   2 βανίλιες
   ½ συσκευασία Double OREO


Για τη ganache:

   150 γρ. σοκολάτα 60%
   125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
   2 κ.σ. ρούμι
   1 κ.σ. μέλι


Για του καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:

   100 γρ.φουντούκι
   50 γρ. ζάχαρη


   Για τη βάση, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
   Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
   Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
   Θρυμματίζουμε τα OREO. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
   Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα. Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
   Ψήνουμε για 10'-12' . Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
   Για τη γέμιση, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
   Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
   Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
   Προσθέτουμε το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε τα Double OREO ολόκληρα ή σπασμένα.
   Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
   Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατι όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
   Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
   Για τη ganache, βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
   Ζεσταίνουμε την κρέμα. Περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε να σταθεί για 1'-2'.
   Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
   Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό. Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο. Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.
   Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη.
   Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φουντούκια ολόκληρα και ανακατεύουμε για λίγο να πάει η καραμέλα παντού ( όχι πολύ ανακάτεμα, όμως, γιατί θα καεί η καραμέλα).
   Αδειάζουμε το μίγμα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και το απλώνουμε λίγο.
   Αφού κρυώσουν οι ξηροί καρποί τους κόβουμε σε κομμάτια και τους τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας.
   Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε.

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 18924-cheesecake-sokolata-tis-argiros-mparmparigou-by-sweetlicious11
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης