CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.
Για την βάση μπισκότου
250 γρ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο multi σκόνη
80 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, (σκληρό όχι soft)
Για την κρέμα cheesecake:
100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο multi
500 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
130 γρ. ζάχαρη άχνη
8 Ferrero Rochers, σπασμένα μέτρια
Για την επικάλυψη ganache
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
7-8 Ferrero Rochers,
σπασμένα μεγάλα κομμάτια
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
Βάση μπισκότου
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο
Τα απλώνουμε και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.
Κρέμα cheesecake
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα.
Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα να γίνει ένα μείγμα απαλό σαν μους.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα 10 Ferrero Rochers σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Επικάλυψη της τούρτας
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα cheesecake.
Αφήνουμε 10 λεπτά, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα σπασμένα Ferrero Rochers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα να παγώσει η γκανάζ.
Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε
Για την βάση μπισκότου
250 γρ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο multi σκόνη
80 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, (σκληρό όχι soft)
Για την κρέμα cheesecake:
100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο multi
500 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
130 γρ. ζάχαρη άχνη
8 Ferrero Rochers, σπασμένα μέτρια
Για την επικάλυψη ganache
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
7-8 Ferrero Rochers,
σπασμένα μεγάλα κομμάτια
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
Βάση μπισκότου
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο
Τα απλώνουμε και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.
Κρέμα cheesecake
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα.
Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα να γίνει ένα μείγμα απαλό σαν μους.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα 10 Ferrero Rochers σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Επικάλυψη της τούρτας
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα cheesecake.
Αφήνουμε 10 λεπτά, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα σπασμένα Ferrero Rochers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα να παγώσει η γκανάζ.
Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Μους σοκολάτας με μπανάνες
» Μούς σοκολάτας με καφέ
» ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Μους σοκολάτας με μπισκότο
» Μους σοκολάτας με μπανάνες
» Μούς σοκολάτας με καφέ
» ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Μους σοκολάτας με μπισκότο
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp