TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

Πήγαινε κάτω

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ Empty ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Τετ 14 Μάης - 17:57

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ

Υλικά:

1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 γάλα ζαχαρούχο
1 συσκ.κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
600gr μερέντα ή nutella
200gr φουντούκια

Εκτέλεση:

Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 4 ώρες. Κατά διαστήματα τσεκάρετε κουνώντας το κουτάκι - δεν πρέπει να πήξει τελείως.
Μόλις παρέλθει ο χρόνος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με τη σαντιγύ ανακατεύοντας καλά.
Σειρά έχει η μερέντα, εγώ βάζω όλη τη συσκευασία (και ακόμα παραπάνω αν έχω)
Μετά προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροχτυπημένα ή τελείως αλεσμένα, καβουρντισμένα ή όχι. Ανακατεύουμε καλά και μετά αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε ξανά. Λόγω της κρέμας γάλακτος δεν κρυσταλλιάζει καθόλου αν το διατηρήσετε σκεπασμένο. Δοκιμάστε το και μισοπαγωμένο πριν πήξει τελείως, είναι απίθανο! Επίσης δεν λιώνει, ακόμα και έξω να ξεχαστεί γίνεται σαν κρέμα.

Το μείγμα μέχρι πριν την προσθήκη της μερέντας (δηλ.τα δυο γάλατα και η κρέμα γάλακτος) είναι εξαιρετική βάση για οποιοδήποτε παγωτό, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε.


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό
400 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. κρόκοι αυγών
90 γρ. ζάχαρη
325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
2 τεμ. βανίλια φυσική

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης