TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ Empty ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 11 Μάης - 17:57

Αυτή την συνταγή δεν την έχω ακόμα δοκιμάσει και για να πω την αλήθεια την έβαλα εδώ επειδή την βρίσκω ασυνήθιστη και πιστεύω έχει ενδιαφέρον… μερέντα σε μορφή παγωτού…. Βασικά, επειδή έχει και το παντεσπάνι είναι σαν τούρτα κατάψυξης… Πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραίο…..


Υλικά για το παντεσπάνι:

   200γρ ηλιέλαιο
   300γρ φαριναπ
   1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
   200γρ ζάχαρη
   4 αυγά
   ξύσμα από 2 λεμόνια
   1 σφηνάκι γάλα


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά περίπου 10 λεπτά να φουσκώσουν. Έπειτα αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας με τελευταίο το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί 26 εκ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα λαδόκολλα ώστε να μη μας κολλήσει το παντεσπάνι μας. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 4 οριζόντιες φέτες και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση μας.

Υλικά για το παγωτό

   500γρ γάλα πλήρες ζεστό
   500γρ κρέμα γάλακτος  
   1200γρ μερεντα
   300γρ φουντούκια


Εκτέλεση:

Χωρίζουμε την μερεντα σε 2 μπωλ στο ένα βάζουμε 800γρ κ στο άλλο 600γρ . Βράζουμε το γάλα κ μόλις βράσει το ρίχνουμε στο μπωλ με τα 800γρ μερεντα. Το ρίχνουμε σε 3 δόσεις κ ανακατεύουμε καλά κ να γίνει ρευστή σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σκέτη να γίνει σαντιγύ. Βάζουμε τα φουντούκια σε τηγάνι αντικολλητικό κ τα ψήνουμε για πέντε λεπτά.

Τα ρίχνουμε έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στην υπόλοιπη μερεντα (τα 600γρ) που έχουμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε να λιώσει η μερέντα. Βάζουμε τη σαντιγί μέσα στη ρευστή σοκολάτα κ ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Μετά αρχίζουμε κ στήνουμε.

Σε ένα μπωλ βάζουμε μεμβράνη μετά το ένα κομμάτι παντεσπάνι μετά λίγο από τα φουντούκια μετά σοκολάτα παντεσπάνι μετά πάλι φουντούκια μετά πάλι παντεσπάνι μετά πάλι σοκολάτα κ τέλος παντεσπάνι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην καταψύξει κ όταν παγώσει ξεφορμάρουμε.



ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ %CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%A0%CE%91+%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%A4%CE%9F+-+%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%9F+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%96%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%99
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης