TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ Empty ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 1 Ιουν - 19:45

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

110 γρ βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
110 γρ ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
3 αυγά
175 γρ σιμιγδάλι χονδρό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ φουντούκια αλεσμένα

Για το σιρόπι

350 γρ ζάχαρη
575 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο


Προαιρετικά για το σερβίρισμα

50 γρ φουντούκια και 50 γρ αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα και κοπανισμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (τετράγωνο περίπου 23 ˟ 23 εκ. ή στρογγυλό 22 με 24 εκ. διάμετρο) με αντικολλητικό χαρτί.
Αφρατεύουμε  το βούτυρο με τη ζάχαρη.. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα φουντούκια και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα στην ετοιμασμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε στη φόρμα για να κρυώσει και να σιροπιάσουμε.

Για το σιρόπι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλλα σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει καλά για 5 λεπτά. Αφήνουμε το μισό σιρόπι στην άκρη και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ανθόνερο. Περιχύνουμε το χαλβά με το αρωματισμένο σιρόπι. Περιμένουμε να απορροφηθεί από το χαλβά. Έπειτα βγάζουμε το χαλβά από τη φόρμα και τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τα αμύγδαλα. Το υπόλοιπο σιρόπι το βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε το χαλβά με αυτό.

Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντιγύ.

TIP: Εναλλακτικά προτείνω να δώσουμε στο χαλβά ένα αμυγδαλένιο άρωμα…. Δηλαδή να αντικαταστήσουμε τα 110 γρ φουντούκια με την ίδια ποσότητα αλεσμένα αμύγδαλα και στο σιρόπι αντί για ανθόνερο να προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας Amaretto ή λίγο άρωμα πικραμυγδάλου.


ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 10390342_636554876422674_6100494753213890019_n
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης