ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
110 γρ βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
110 γρ ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
3 αυγά
175 γρ σιμιγδάλι χονδρό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ φουντούκια αλεσμένα
Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
575 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Προαιρετικά για το σερβίρισμα
50 γρ φουντούκια και 50 γρ αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα και κοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (τετράγωνο περίπου 23 ˟ 23 εκ. ή στρογγυλό 22 με 24 εκ. διάμετρο) με αντικολλητικό χαρτί.
Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα φουντούκια και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα στην ετοιμασμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε στη φόρμα για να κρυώσει και να σιροπιάσουμε.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλλα σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει καλά για 5 λεπτά. Αφήνουμε το μισό σιρόπι στην άκρη και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ανθόνερο. Περιχύνουμε το χαλβά με το αρωματισμένο σιρόπι. Περιμένουμε να απορροφηθεί από το χαλβά. Έπειτα βγάζουμε το χαλβά από τη φόρμα και τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τα αμύγδαλα. Το υπόλοιπο σιρόπι το βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε το χαλβά με αυτό.
Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντιγύ.
TIP: Εναλλακτικά προτείνω να δώσουμε στο χαλβά ένα αμυγδαλένιο άρωμα…. Δηλαδή να αντικαταστήσουμε τα 110 γρ φουντούκια με την ίδια ποσότητα αλεσμένα αμύγδαλα και στο σιρόπι αντί για ανθόνερο να προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας Amaretto ή λίγο άρωμα πικραμυγδάλου.
Για τη ζύμη
110 γρ βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
110 γρ ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
3 αυγά
175 γρ σιμιγδάλι χονδρό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ φουντούκια αλεσμένα
Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
575 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Προαιρετικά για το σερβίρισμα
50 γρ φουντούκια και 50 γρ αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα και κοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (τετράγωνο περίπου 23 ˟ 23 εκ. ή στρογγυλό 22 με 24 εκ. διάμετρο) με αντικολλητικό χαρτί.
Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα φουντούκια και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα στην ετοιμασμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε στη φόρμα για να κρυώσει και να σιροπιάσουμε.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλλα σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει καλά για 5 λεπτά. Αφήνουμε το μισό σιρόπι στην άκρη και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ανθόνερο. Περιχύνουμε το χαλβά με το αρωματισμένο σιρόπι. Περιμένουμε να απορροφηθεί από το χαλβά. Έπειτα βγάζουμε το χαλβά από τη φόρμα και τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τα αμύγδαλα. Το υπόλοιπο σιρόπι το βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε το χαλβά με αυτό.
Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντιγύ.
TIP: Εναλλακτικά προτείνω να δώσουμε στο χαλβά ένα αμυγδαλένιο άρωμα…. Δηλαδή να αντικαταστήσουμε τα 110 γρ φουντούκια με την ίδια ποσότητα αλεσμένα αμύγδαλα και στο σιρόπι αντί για ανθόνερο να προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας Amaretto ή λίγο άρωμα πικραμυγδάλου.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το ISIS ο Αραβικός Σύνδεσμος
» Χαλβάς με ταχίνι
» Χαλβάς λεμόνι
» Χαλβάς Φαρσάλων
» ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Χαλβάς με ταχίνι
» Χαλβάς λεμόνι
» Χαλβάς Φαρσάλων
» ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp