ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Από εκείνα τα γλυκά που απλά δεν μπορείς και δεν θέλεις να αντισταθείς..... Τούρτα που φτιάχνεις για ιδιαίτερους αθρώπους και βασικά όλους εκείνους που για κάποιο λόγο τους αγαπάς πολύ ....... ή και απλά για να γουρουνιάσεις...
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
70 γρμ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα :
150 γρμ. βούτυρο soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. nutella
5 σοκολατάκια ferrero rocher (προαιρετικά)
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη, και διακόσμηση:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
110 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια Ferrero rocher κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
70 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα μέτρια
Για το σιρόπι:
130 γρμ. νερό ή γάλα
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
2) Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη καρυδιού. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.
3) Κρέμα : Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
4) Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella, εδώ προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher αν θέλουμε. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.
5) Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
6) Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.
7) Σιρόπι: Βράζουμε το νερό ή το γάλα με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση. 2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.
8) Ολοκλήρωση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια (εάν βάλουμε). Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
9) Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.
10) Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
11) Προσθέτουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα , και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
12) Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια , ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
70 γρμ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα :
150 γρμ. βούτυρο soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. nutella
5 σοκολατάκια ferrero rocher (προαιρετικά)
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη, και διακόσμηση:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
110 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια Ferrero rocher κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
70 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα μέτρια
Για το σιρόπι:
130 γρμ. νερό ή γάλα
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
2) Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη καρυδιού. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.
3) Κρέμα : Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
4) Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella, εδώ προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher αν θέλουμε. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.
5) Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
6) Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.
7) Σιρόπι: Βράζουμε το νερό ή το γάλα με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση. 2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.
8) Ολοκλήρωση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια (εάν βάλουμε). Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
9) Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.
10) Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
11) Προσθέτουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα , και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
12) Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια , ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Τούρτα σοκολάτα δίχρωμη
» Τούρτα σοκολάτα από κρέπες
» Τούρτα αμυγδάλου με καφέ
» Τούρτα ζελέ
» Τούρτα φράουλα
» Τούρτα σοκολάτα από κρέπες
» Τούρτα αμυγδάλου με καφέ
» Τούρτα ζελέ
» Τούρτα φράουλα
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp