Εορταστικός κορμός τιραμισού
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Εορταστικός κορμός τιραμισού
Εορταστικός κορμός τιραμισού
Υλικά
Για 4-6 άτομα:
500 γραμμάρια μασκαρπόνε
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
9 μπισκότα σαβαγιάρ
150 γραμμάρια κακάο σκόνη
250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
50 ml αμαρέττο
Εκτέλεση
Διαχωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.
Ντύνουμε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.
Βάζουμε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνουμε στη βάση της φόρμας για να την καλύψουμε.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέττο.
Στρώνουμε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχουμε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.
Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε και στρώνουμε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρουμε ένα καλά παγωμένο παγωτό.
Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε σε δίσκο, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.
Στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα:
500 γραμμάρια μασκαρπόνε
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
9 μπισκότα σαβαγιάρ
150 γραμμάρια κακάο σκόνη
250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
50 ml αμαρέττο
Εκτέλεση
Διαχωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.
Ντύνουμε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.
Βάζουμε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνουμε στη βάση της φόρμας για να την καλύψουμε.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέττο.
Στρώνουμε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχουμε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.
Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε και στρώνουμε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρουμε ένα καλά παγωμένο παγωτό.
Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε σε δίσκο, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.
Στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» Εύκολο και νόστιμο τιραμισού
» Χριστουγεννιάτικος κορμός
» κορμος με μπισκοτα
» Κορμός με λευκή σοκολάτα
» Κορμός με σοκολάτα και χαλβά
» Χριστουγεννιάτικος κορμός
» κορμος με μπισκοτα
» Κορμός με λευκή σοκολάτα
» Κορμός με σοκολάτα και χαλβά
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp