Χριστουγεννιάτικος κορμός
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Χριστουγεννιάτικος κορμός
Χριστουγεννιάτικος κορμός
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/4 φλιτζανιού κακάο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
6 αυγά
3 φύλλα λαδόκολλας
για την επικάλυψη του κορμού:
350 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι μπράντι
για τη κρέμα:
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα
1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές νερό και περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα που εντωμεταξύ έχει λιώσει 1/4 φλιτζανιού αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
Τελαυταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί διαστάσεων 30x40 περίπου.
Ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί το μείγμα αυτό, που θα αποτελέσει τη βάση, δηλαδή το παντεσπάνι για τον κορμό που φτιάχνουμε,το γυρίζουμε ανάποδα.
Πασπαλίζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας με κακάο και ακουμπάμε πάνω το παντεσπάνι.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα,τυλίγουμε το παντεσπάνι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα,για να κρυώσει.
Βράζουμε τα κάστανα και μόλις έιναι έτοιμα,τα ψιλοκόβουμε.
Για να φτιάξουμε την κρέμα που θα έχει ο κορμός μας, χτυπάμε σε μεγάλ ταχλυτητα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος,1 φλιτζάνι μασκαρπόνε και 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα.
Για την επικάλυφψη του κορμού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
Ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στα υλικά της κατσαρόλας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, περνάμε στο επόμενο στάδιο.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεχτικά για να μην σπάσει και απλώνουμε την κρέμα.
Τυλίγουμε τον κορμό.
Περνάμε την επιφάνειά του με την επικάλυψη.
Λιώνουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμάρια κουβερτούρα στα υλικά για την επικάλυψη και την απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Αφήνουμε την κουβερτούρα να σφίξει και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα φύλλα.
Με αυτές τις νιφάδες σοκολάτας,σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού μας.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/4 φλιτζανιού κακάο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
6 αυγά
3 φύλλα λαδόκολλας
για την επικάλυψη του κορμού:
350 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι μπράντι
για τη κρέμα:
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα
1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές νερό και περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα που εντωμεταξύ έχει λιώσει 1/4 φλιτζανιού αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
Τελαυταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί διαστάσεων 30x40 περίπου.
Ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί το μείγμα αυτό, που θα αποτελέσει τη βάση, δηλαδή το παντεσπάνι για τον κορμό που φτιάχνουμε,το γυρίζουμε ανάποδα.
Πασπαλίζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας με κακάο και ακουμπάμε πάνω το παντεσπάνι.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα,τυλίγουμε το παντεσπάνι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα,για να κρυώσει.
Βράζουμε τα κάστανα και μόλις έιναι έτοιμα,τα ψιλοκόβουμε.
Για να φτιάξουμε την κρέμα που θα έχει ο κορμός μας, χτυπάμε σε μεγάλ ταχλυτητα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος,1 φλιτζάνι μασκαρπόνε και 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα.
Για την επικάλυφψη του κορμού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
Ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στα υλικά της κατσαρόλας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, περνάμε στο επόμενο στάδιο.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεχτικά για να μην σπάσει και απλώνουμε την κρέμα.
Τυλίγουμε τον κορμό.
Περνάμε την επιφάνειά του με την επικάλυψη.
Λιώνουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμάρια κουβερτούρα στα υλικά για την επικάλυψη και την απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Αφήνουμε την κουβερτούρα να σφίξει και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα φύλλα.
Με αυτές τις νιφάδες σοκολάτας,σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού μας.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» κορμος με μπισκοτα
» Κορμός με λευκή σοκολάτα
» Κορμός με σοκολάτα και χαλβά
» Εορταστικός κορμός τιραμισού
» Σοκολατένιος κορμός με γεύση κάστανο
» Κορμός με λευκή σοκολάτα
» Κορμός με σοκολάτα και χαλβά
» Εορταστικός κορμός τιραμισού
» Σοκολατένιος κορμός με γεύση κάστανο
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp