TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες

Πήγαινε κάτω

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες Empty Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Πεμ 23 Φεβ - 20:46

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες Laxanontolmades

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 λάχανο περίπου 2 κιλά

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια θρυμματισμένο κρεμμύδι
200 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζάνι του καφέ σταφίδα μαύρη





Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβετε το λάχανο στα δύο. Στη συνέχεια κόβετε και απομακρύνετε το κοτσάνι του και το βάζετε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει.

Βάζετε μέσα τα κομμάτια του λάχανου και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά. Το λάχανο πρέπει και να μαλακώσει, αλλά να μην λειώσει για να μπορεί να τυλιχτεί.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να κρυώσει.

Όταν κρυώσει προσεχτικά τραβάτε ένα-ένα φύλλο και το χωρίζετε σε κομμάτια μεγέθους μια παλάμης.

Τα σπασμένα κομμάτια τα τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τους λαχανοντολμάδες.

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ρύζι με χλιαρό νερό και το αφήνετε μέσα μέχρι να κρυώσει το νερό. Μετά το ξεπλένετε και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να γυαλίσουν.

Ρίχνετε το κουκουνάρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το πλυμένο ρύζι. Σοτάρετε καλά για περίπου 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα στο μείγμα 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση.

Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο και τις σταφίδες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και δοκιμάζετε αν χρειάζεται ακόμα λίγο αλάτι.

Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Τυλίγετε τους ντολμάδες. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση.

Διπλώνετε τις δύο άκρες και κλείνετε τον ντολμά ρολάρον.

Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πάνω από τα φύλλα του λάχανου που έχετε βάλει βάζοντάς τους δίπλα-δίπλα και σφικτά.

Φτιάχνετε έτσι 2-3 στρώσεις. Ρίχνετε μέσα νεράκι μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν οι ντολμάδες.

Αδειάζετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω ένα πιάτο για να μη χορεύουν οι ντολμάδες και τους βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Βράζετε περίπου για 35-40 λεπτά.

Τους αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα αφού πρώτα τους περιχύσετε με το χυμό από ένα λεμόνι.

Τρώγονται κρύοι σαν ορεκτικό.



Για να ολοκληρώσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με…Πατάτες με σαφράν και κρασί!!




Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης