Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ορεκτικά
Σελίδα 1 από 1
Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες
Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 λάχανο περίπου 2 κιλά
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια θρυμματισμένο κρεμμύδι
200 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζάνι του καφέ σταφίδα μαύρη
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβετε το λάχανο στα δύο. Στη συνέχεια κόβετε και απομακρύνετε το κοτσάνι του και το βάζετε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει.
Βάζετε μέσα τα κομμάτια του λάχανου και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά. Το λάχανο πρέπει και να μαλακώσει, αλλά να μην λειώσει για να μπορεί να τυλιχτεί.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσεχτικά τραβάτε ένα-ένα φύλλο και το χωρίζετε σε κομμάτια μεγέθους μια παλάμης.
Τα σπασμένα κομμάτια τα τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τους λαχανοντολμάδες.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ρύζι με χλιαρό νερό και το αφήνετε μέσα μέχρι να κρυώσει το νερό. Μετά το ξεπλένετε και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνετε το κουκουνάρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το πλυμένο ρύζι. Σοτάρετε καλά για περίπου 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα στο μείγμα 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση.
Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο και τις σταφίδες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και δοκιμάζετε αν χρειάζεται ακόμα λίγο αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Τυλίγετε τους ντολμάδες. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση.
Διπλώνετε τις δύο άκρες και κλείνετε τον ντολμά ρολάρον.
Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πάνω από τα φύλλα του λάχανου που έχετε βάλει βάζοντάς τους δίπλα-δίπλα και σφικτά.
Φτιάχνετε έτσι 2-3 στρώσεις. Ρίχνετε μέσα νεράκι μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν οι ντολμάδες.
Αδειάζετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω ένα πιάτο για να μη χορεύουν οι ντολμάδες και τους βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Βράζετε περίπου για 35-40 λεπτά.
Τους αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα αφού πρώτα τους περιχύσετε με το χυμό από ένα λεμόνι.
Τρώγονται κρύοι σαν ορεκτικό.
Για να ολοκληρώσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με…Πατάτες με σαφράν και κρασί!!
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 λάχανο περίπου 2 κιλά
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια θρυμματισμένο κρεμμύδι
200 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζάνι του καφέ σταφίδα μαύρη
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβετε το λάχανο στα δύο. Στη συνέχεια κόβετε και απομακρύνετε το κοτσάνι του και το βάζετε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει.
Βάζετε μέσα τα κομμάτια του λάχανου και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά. Το λάχανο πρέπει και να μαλακώσει, αλλά να μην λειώσει για να μπορεί να τυλιχτεί.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσεχτικά τραβάτε ένα-ένα φύλλο και το χωρίζετε σε κομμάτια μεγέθους μια παλάμης.
Τα σπασμένα κομμάτια τα τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τους λαχανοντολμάδες.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ρύζι με χλιαρό νερό και το αφήνετε μέσα μέχρι να κρυώσει το νερό. Μετά το ξεπλένετε και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνετε το κουκουνάρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το πλυμένο ρύζι. Σοτάρετε καλά για περίπου 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα στο μείγμα 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση.
Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο και τις σταφίδες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και δοκιμάζετε αν χρειάζεται ακόμα λίγο αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Τυλίγετε τους ντολμάδες. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση.
Διπλώνετε τις δύο άκρες και κλείνετε τον ντολμά ρολάρον.
Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πάνω από τα φύλλα του λάχανου που έχετε βάλει βάζοντάς τους δίπλα-δίπλα και σφικτά.
Φτιάχνετε έτσι 2-3 στρώσεις. Ρίχνετε μέσα νεράκι μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν οι ντολμάδες.
Αδειάζετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω ένα πιάτο για να μη χορεύουν οι ντολμάδες και τους βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Βράζετε περίπου για 35-40 λεπτά.
Τους αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα αφού πρώτα τους περιχύσετε με το χυμό από ένα λεμόνι.
Τρώγονται κρύοι σαν ορεκτικό.
Για να ολοκληρώσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με…Πατάτες με σαφράν και κρασί!!
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ορεκτικά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp