Λαχανοντολμάδες
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Λαχανικά
Σελίδα 1 από 1
Λαχανοντολμάδες
Λαχανοντολμάδες
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 λάχανο μέτριο
3/4 του φλυτζανιού ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
-Βάζετε σε ένα μπωλ τον κιμά
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το ρύζι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά μέχρι γίνουν μία ενιαία μάζα
-Προσθέτετε λίγο νερό και ζυμώνετε
-Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζεται μία τρύπα κωνική προς το μέρος της καρδιάς του λάχανου
-Βάζετε νερό στη φωτιά και όταν πάρει βραση ρίχνετε μέσα το λάχανο και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις
-Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει
-Όταν κρυώσει βγάζετε ένα - ένα τα φύλλα από τα οποία αφαιρείτε τα σκληρά μέρη και τα κόβετε μισά
-Φυλάτε τα σκληρά μέρη για αργότερα
-Παίρνετε ένα - ένα φύλλο, του βάζετε μέσα από λίγη γέμιση και το τυλίγετε
-Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο να κάψει
-Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στρώνετε στον πάτο τα σκληρά μέρη από το λάχανο που είχατε κρατήσει
-Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο
-Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο και στην από πάνω στρώση
-Σκεπάζετε τους ντολμάδες με νερό και εν συνεχεία βάζετε από πάνω ένα πιάτο, ώστε να τους πιέζει και να βρίσκονται πάντα, κατά το βράσιμο, μέσα στο ζωμό τους και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά
-Όταν πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Προσέχετε συνέχεια να υπάρχει αρκετό ζουμί
-Εάν δεν έχετε αρκετό ζουμί τότε πρέπει να προσθέσετε, γιατί θα χρειαστεί για να φτιάξετε τη σάλτσα
-Όταν οι ντολμάδες ψηθούν τους αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε το ζουμί τους μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα
-Διατηρείτε ζεστό σε πολλή χαμηλή φωτιά
-Βάζετε σε ένα άλλο κατσαρολάκι στη φωτιά με το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λειώσει προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο βούτυρο
-Προσθέτετε λίγο - λίγο ζουμί από τους ντολμάδες, τόσο όσο χρειάζεται για να παρασκευάσουμε τη σάλτσα αρκετά πηκτή
-Προσθέτετε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι
-Περιχύνετε τη σάλτσα από πάνω από τους ντολμάδες
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 λάχανο μέτριο
3/4 του φλυτζανιού ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
-Βάζετε σε ένα μπωλ τον κιμά
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το ρύζι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά μέχρι γίνουν μία ενιαία μάζα
-Προσθέτετε λίγο νερό και ζυμώνετε
-Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζεται μία τρύπα κωνική προς το μέρος της καρδιάς του λάχανου
-Βάζετε νερό στη φωτιά και όταν πάρει βραση ρίχνετε μέσα το λάχανο και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις
-Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει
-Όταν κρυώσει βγάζετε ένα - ένα τα φύλλα από τα οποία αφαιρείτε τα σκληρά μέρη και τα κόβετε μισά
-Φυλάτε τα σκληρά μέρη για αργότερα
-Παίρνετε ένα - ένα φύλλο, του βάζετε μέσα από λίγη γέμιση και το τυλίγετε
-Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο να κάψει
-Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στρώνετε στον πάτο τα σκληρά μέρη από το λάχανο που είχατε κρατήσει
-Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο
-Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο και στην από πάνω στρώση
-Σκεπάζετε τους ντολμάδες με νερό και εν συνεχεία βάζετε από πάνω ένα πιάτο, ώστε να τους πιέζει και να βρίσκονται πάντα, κατά το βράσιμο, μέσα στο ζωμό τους και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά
-Όταν πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Προσέχετε συνέχεια να υπάρχει αρκετό ζουμί
-Εάν δεν έχετε αρκετό ζουμί τότε πρέπει να προσθέσετε, γιατί θα χρειαστεί για να φτιάξετε τη σάλτσα
-Όταν οι ντολμάδες ψηθούν τους αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε το ζουμί τους μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα
-Διατηρείτε ζεστό σε πολλή χαμηλή φωτιά
-Βάζετε σε ένα άλλο κατσαρολάκι στη φωτιά με το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λειώσει προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο βούτυρο
-Προσθέτετε λίγο - λίγο ζουμί από τους ντολμάδες, τόσο όσο χρειάζεται για να παρασκευάσουμε τη σάλτσα αρκετά πηκτή
-Προσθέτετε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι
-Περιχύνετε τη σάλτσα από πάνω από τους ντολμάδες
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Λαχανικά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp