ΓΙΑΥΟΡΤΙ ΠΑΡΦΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΓΙΑΥΟΡΤΙ ΠΑΡΦΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
1 κομπόστα βύσσινο 800 γρ
1 κουτί ζελέ βύσσινο
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη
2 κρόκους και 2 ασπράδια
60 γρ ζάχαρη
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
1. Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε χωριστά το χυμό από τα βύσσινα. Μετράμε το χυμό και συμπληρώνουμε με νερό, να γίνει 750 ml. Με τα 500 ml φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο και το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει.
2. Στο υπόλοιπο χυμό (250 ml) ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε αυτό το μίγμα σε μπεν – μαρί και όταν λιώσει η ζελατίνη, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και τη μισή ζάχαρη (30 γρ) και χτυπάμε το μίγμα να πήξει και να αφρατέψει. Κατεβάζουμε από το μπεν-μαρί και όταν κρυώσει λίγο, το ανακατεύουμε χτυπώντας το με το γιαούρτι. Προσθέτουμε την εσάνς πικραμυγδάλου και αφήνουμε να σταθεί ώσπου αρχίσει να μισοπήζει.
3. Χτυπάμε τα δύο ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) σε σφικτή, ομοιογενή μαρέγκα. Έπειτα ανακατεύουμε απαλά το μισοπηγμένο μίγμα του γιαουρτιού με την μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
4. Ανακατεύουμε τα βύσσινα με το μισοπηγμένο ζελέ βύσσινο και αδειάζουμε πάνω από το στερεοποιημένο μίγμα γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα και στολίζουμε και σερβίρουμε (προαιρετικά) με σαντιγύ.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου «Ελληνική Κουζίνα: Ζαχαροπλαστική», σελ.53, Θεσσαλονίκη 2005
1 κουτί ζελέ βύσσινο
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη
2 κρόκους και 2 ασπράδια
60 γρ ζάχαρη
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
1. Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε χωριστά το χυμό από τα βύσσινα. Μετράμε το χυμό και συμπληρώνουμε με νερό, να γίνει 750 ml. Με τα 500 ml φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο και το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει.
2. Στο υπόλοιπο χυμό (250 ml) ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε αυτό το μίγμα σε μπεν – μαρί και όταν λιώσει η ζελατίνη, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και τη μισή ζάχαρη (30 γρ) και χτυπάμε το μίγμα να πήξει και να αφρατέψει. Κατεβάζουμε από το μπεν-μαρί και όταν κρυώσει λίγο, το ανακατεύουμε χτυπώντας το με το γιαούρτι. Προσθέτουμε την εσάνς πικραμυγδάλου και αφήνουμε να σταθεί ώσπου αρχίσει να μισοπήζει.
3. Χτυπάμε τα δύο ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) σε σφικτή, ομοιογενή μαρέγκα. Έπειτα ανακατεύουμε απαλά το μισοπηγμένο μίγμα του γιαουρτιού με την μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
4. Ανακατεύουμε τα βύσσινα με το μισοπηγμένο ζελέ βύσσινο και αδειάζουμε πάνω από το στερεοποιημένο μίγμα γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα και στολίζουμε και σερβίρουμε (προαιρετικά) με σαντιγύ.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου «Ελληνική Κουζίνα: Ζαχαροπλαστική», σελ.53, Θεσσαλονίκη 2005
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp