TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ Empty ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 18 Νοε - 17:06

Για τη βάση

   130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   30 γρ. ζάχαρη
   30 γρ. κακάο
   120 γρ. βούτυρο ανάλατο (κομμένο σε κομματάκια)
   1 αυγό
   1 πρέζα αλάτι
   1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, πιπερόριζα)

Για τη καραμέλα

   200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar) ή αν δεν έχετε κανονική
   40 γρ. γλυκόζη
   1 πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
   50 γρ. βούτυρο ανάλατο
   100 ml κρέμα γάλακτος
   2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την ganache

   250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
   150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
   100 γρ. σοκολατάκια μέντας "After eight" (10 σοκολατάκια) ψιλοκομμένα
   1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο



Πώς το κάνουμε:

Για τη βάση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά που κολλάει λίγο. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 26 εκ. χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας (βρέχοντας τα σε τακτά διαστήματα με λίγο νερό για να είναι πιο εύκολο και να μην κολλάει η ζύμη), τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά (πάνω και κάτω αντιστάσεις). Την αφήνουμε να κρυώσει.
   
Για τη καραμέλα:

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τη γλυκόζη, το αλάτι και 6 κουταλιές σούπας νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσουν τοποθετούμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις το θερμόμετρο φτάσει τους 170oC κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (προσεχτικά γιατί αμέσως η καραμέλα θα αφρίσει) και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.

Βάζουμε την καραμέλα στη ψημένη τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τέλος περιχύνουμε με την ganache και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες.


Για την ganache:

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και μόλις κοχλάσει περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε προσθέτοντας και το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης