ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Για τη βάση
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
120 γρ. βούτυρο ανάλατο (κομμένο σε κομματάκια)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, πιπερόριζα)
Για τη καραμέλα
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar) ή αν δεν έχετε κανονική
40 γρ. γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την ganache
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. σοκολατάκια μέντας "After eight" (10 σοκολατάκια) ψιλοκομμένα
1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
Πώς το κάνουμε:
Για τη βάση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά που κολλάει λίγο. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 26 εκ. χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας (βρέχοντας τα σε τακτά διαστήματα με λίγο νερό για να είναι πιο εύκολο και να μην κολλάει η ζύμη), τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά (πάνω και κάτω αντιστάσεις). Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη καραμέλα:
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τη γλυκόζη, το αλάτι και 6 κουταλιές σούπας νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσουν τοποθετούμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις το θερμόμετρο φτάσει τους 170oC κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (προσεχτικά γιατί αμέσως η καραμέλα θα αφρίσει) και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
Βάζουμε την καραμέλα στη ψημένη τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τέλος περιχύνουμε με την ganache και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες.
Για την ganache:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και μόλις κοχλάσει περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε προσθέτοντας και το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
120 γρ. βούτυρο ανάλατο (κομμένο σε κομματάκια)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, πιπερόριζα)
Για τη καραμέλα
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar) ή αν δεν έχετε κανονική
40 γρ. γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την ganache
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. σοκολατάκια μέντας "After eight" (10 σοκολατάκια) ψιλοκομμένα
1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
Πώς το κάνουμε:
Για τη βάση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά που κολλάει λίγο. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 26 εκ. χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας (βρέχοντας τα σε τακτά διαστήματα με λίγο νερό για να είναι πιο εύκολο και να μην κολλάει η ζύμη), τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά (πάνω και κάτω αντιστάσεις). Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη καραμέλα:
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τη γλυκόζη, το αλάτι και 6 κουταλιές σούπας νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσουν τοποθετούμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις το θερμόμετρο φτάσει τους 170oC κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (προσεχτικά γιατί αμέσως η καραμέλα θα αφρίσει) και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
Βάζουμε την καραμέλα στη ψημένη τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τέλος περιχύνουμε με την ganache και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες.
Για την ganache:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και μόλις κοχλάσει περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε προσθέτοντας και το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Σοκολατένια μπισκότα
» Σοκολατένια μπάρα
» Εύκολη Σοκολατένια Πανακότα
» ΤΑΡΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
» Τάρτα ροδάκινο
» Σοκολατένια μπάρα
» Εύκολη Σοκολατένια Πανακότα
» ΤΑΡΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
» Τάρτα ροδάκινο
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp