ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΜΑ".
Είναι πάρα πολύ ωραία, κλασσική συνταγή με πολύ μήλο το οποίο μελόνει στο ψήσιμο..... και η ζύμη.... πρώτη!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
2 ½ φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο, τριμμένο
6-8 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
900 γρ. μήλα κόκκινα golden, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
700 γρ. ξινόμηλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. ζάχαρη, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε με τα χέρια ανακατεύοντας το αλεύρι, το τριμμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν και το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα τρίμματα
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε και πιέζουμε τη ζύμη να ενσωματωθεί, μέχρι να γίνει εύπλαστη. Εάν η ζύμη δεν ενώνεται καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίδια κομμάτια. Μεταφέρουμε το κάθε κομμάτι σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα και του δίνουμε επίπεδο και στρογγυλό σχήμα μεγέθους 10 εκ. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σφιχτά στο πλαστικό και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Πριν ανοίξουμε τη ζύμη, την αφήνουμε λίγο στον πάγκο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί και να μαλακώσει.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο μεγέθους 30 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε το ανοιγμένο κομμάτι σε μια ταρτιέρα, αφήνοντας τη ζύμη που περισσεύει να κρέμεται από τις άκρες. Στρώνουμε καλά το φύλλο στον πάτο της ταρτιέρας, σηκώνοντας απαλά με το ένα χέρι τη μία άκρη και πιέζοντας στον πάτο με το άλλο. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ανακατεύουμε 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο τριμμένο, την κανέλα και το μπαχάρι τριμμένο, μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Στρώνουμε τα μήλα μαζί με τους χυμούς τους στην ταρτιέρα με τη ζύμη, σχηματίζοντας έναν μικρό λοφίσκο στο κέντρο. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε προσεκτικά το φύλλο πάνω στη γέμιση.
Πιέζουμε δυνατά τις άκρες του άνω και του κάτω φύλλου, ώστε να ενωθούν καλά. Διπλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε πτυχώσεις γύρω από τις άκρες τις ταρτιέρας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Κάνουμε τέσσερις χαρακιές 5 εκ. στην επιφάνεια της ζύμης. Περνάμε την επιφάνεια με το χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Τοποθετούμε την πίτα στη ζεστή λαμαρίνα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 25 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η επιφάνεια να πάρει βαθύ ροδοκόκκινο χρώμα, για 20 με 25 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε μία σχάρα. Σερβίρουμε.
Προσωπικά προτείνω να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλα ή με σαντιγύ......
Είναι πάρα πολύ ωραία, κλασσική συνταγή με πολύ μήλο το οποίο μελόνει στο ψήσιμο..... και η ζύμη.... πρώτη!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
2 ½ φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο, τριμμένο
6-8 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
900 γρ. μήλα κόκκινα golden, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
700 γρ. ξινόμηλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. ζάχαρη, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε με τα χέρια ανακατεύοντας το αλεύρι, το τριμμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν και το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα τρίμματα
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε και πιέζουμε τη ζύμη να ενσωματωθεί, μέχρι να γίνει εύπλαστη. Εάν η ζύμη δεν ενώνεται καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίδια κομμάτια. Μεταφέρουμε το κάθε κομμάτι σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα και του δίνουμε επίπεδο και στρογγυλό σχήμα μεγέθους 10 εκ. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σφιχτά στο πλαστικό και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Πριν ανοίξουμε τη ζύμη, την αφήνουμε λίγο στον πάγκο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί και να μαλακώσει.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο μεγέθους 30 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε το ανοιγμένο κομμάτι σε μια ταρτιέρα, αφήνοντας τη ζύμη που περισσεύει να κρέμεται από τις άκρες. Στρώνουμε καλά το φύλλο στον πάτο της ταρτιέρας, σηκώνοντας απαλά με το ένα χέρι τη μία άκρη και πιέζοντας στον πάτο με το άλλο. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ανακατεύουμε 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο τριμμένο, την κανέλα και το μπαχάρι τριμμένο, μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Στρώνουμε τα μήλα μαζί με τους χυμούς τους στην ταρτιέρα με τη ζύμη, σχηματίζοντας έναν μικρό λοφίσκο στο κέντρο. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε προσεκτικά το φύλλο πάνω στη γέμιση.
Πιέζουμε δυνατά τις άκρες του άνω και του κάτω φύλλου, ώστε να ενωθούν καλά. Διπλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε πτυχώσεις γύρω από τις άκρες τις ταρτιέρας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Κάνουμε τέσσερις χαρακιές 5 εκ. στην επιφάνεια της ζύμης. Περνάμε την επιφάνεια με το χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Τοποθετούμε την πίτα στη ζεστή λαμαρίνα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 25 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η επιφάνεια να πάρει βαθύ ροδοκόκκινο χρώμα, για 20 με 25 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε μία σχάρα. Σερβίρουμε.
Προσωπικά προτείνω να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλα ή με σαντιγύ......
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
» Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
» Έκαψαν αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
» Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών
» Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
» Έκαψαν αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
» Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp