TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Πήγαινε κάτω

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη Empty Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Παρ 18 Δεκ - 22:54

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη 159114

Για τη ζύμη:

• 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας κανέλα
• 250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
• 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 2 αβγά

Για τη γέμιση:

• 4 μεγάλα ή 5 μέτρια μήλα
• 2 κουτ. σούπας Βιτάμ
• ¾ φλιτζ. ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας κανέλα
• Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 μικρό φλιτζ. κονιάκ

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μήλα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε, μέχρι να στεγνώσουν τα μήλα από τα υγρά τους.
2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ δουλεύουμε για λίγο το Βιτάμ με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα.
3. Κάνουμε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά και το μίγμα του βιτάμ. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μίγμα. Αφήνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
4. Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της ποσότητας) και ένα μικρότερο. Το μικρότερο το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
5. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ το ταψί. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση και στο πλάι του ταψιού. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση των μήλων και την ισιώνουμε να απλωθεί παντού.
6. Τέλος, βγάζουμε την υπόλοιπη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε με τα δάχτυλα ή με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, πάνω από τα μήλα να απλωθεί παντού και να τα σκεπάσει. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
7. Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, την πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μια συνταγή του «Βιτάμ»

*govastileto.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης