TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (αποξηραμένα)

Πήγαινε κάτω

ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (αποξηραμένα) Empty ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (αποξηραμένα)

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Τετ 1 Οκτ - 18:51

ΕΠΟΧΗ..... ΓΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ!!


ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη:

100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
1  αβγό

για τη γέμιση:

225 γρ. βούτυρο
250 γρ. άχνη ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
250 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
4  αβγά

για το γαρνίρισμα:

350 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

για το άλειμμα:

άχνη ζάχαρη
μπράντυ Calvados* (εναλλακτικά: π.χ. ελληνικό τσίπουρο)


Διαδικασία

για τη ζύμη:

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε φύλλο των 2εκ. Την απλώνουμε σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20-22εκ..

για τη γέμιση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τ' αυγά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας όμως με κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να σταθεί.

για το γαρνίρισμα:

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντυ Calvados για 1-2 ώρες. Γεμίζουμε την τάρτα με την γέμιση και την καλύπτουμε με τα δαμάσκηνα, που στραγγίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45'.

για το άλειμμα:

Ανακατεύουμε λίγο μπράντυ Calvados με άχνη. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αλείφουμε με το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστή!



*Καλβαντός (Calvados)

Γαλλικό μπράντυ μήλου, που παράγεται στη Νορμανδία και παίρνει το όνομά του από την πόλη που είναι το κέντρο παραγωγής μήλου, το Calvados. Είναι χαρακτηριστικό προϊόν της Νορμανδικής κουζίνας και πολλές φορές χρησιμοποιείται μαζί με τον μηλίτη, σε πιάτα αλμυρά (κοτόπουλο ή μοσχαράκι με μήλα) ή και γλυκά.



ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (αποξηραμένα) Plum-Cake-26_mini-1024x682
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (αποξηραμένα) 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης